Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Betörések, balesetek, valamint ittas vezetésért előállítás Fejér megye területén
Betörések, balesetek, valamint ittas vezetésért előállítás Fejér megye területén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 15.

ImageFejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy halálos és három súlyos személyi sérüléses közlekedési baleset történt. A halálos balesetről már hírt adtunk honlapunkon, most pedig következzenek a december 14-én 05.00 óra és december 15. 05.00 óra között regisztrált jelentősebb események.

 

11 óra 42 perckor baleset történt Csákvár belterületén. Egy Opel és egy segédmotor-kerékpár ütközött össze egy kereszteződésben, miután a személygépkocsi nem adott elsőbbséget a motorosnak, és elé hajtott. A balesetben a motoros súlyosan sérült.

17 óra 28 perckor Bicske területén baleset történt. Egy Ford Mondeo nem adott elsőbbséget elektromos kerékpárnak, és elütötte. A biciklis a baleset során súlyosan sérült.

18.00 órakor történt egy baleset Lepsény és Balatonfőkajár között. Egy lovas kocsi közlekedett Balatonfőkajár felé. Ismeretlen okból a fogat áttért a szemközti sávba. A szemből érkező Kia vezetője a kivilágítatlan lovas kocsit féktávolságon belül vette már csak észre, így az ütközést elkerülni nem tudta. A két jármű frontálisan ütközött. A 75 éves hajtó a fogatról leesett, súlyos sérülést szenvedett. A ló a helyszínen elpusztult. Kiderült a hajtó ittasan ült fel a kocsira, a szonda nála pozitív értéket mutatott.

Székesfehérvári Rk.:

Egy 53 éves fehérvári asszonyt vezettek elő tegnap reggel a rendőrök lakásáról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzőjének határozata alapján. A nőt a járőrök a Polgármesteri Hivatalba vitték.

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 17 éves pátkai fiatallal szemben, aki Pátkán egy autóbuszon előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazott egy 26 éves szintén pátkai férfit, aki ennek során könnyű sérülést szenvedett. A garázda személyt a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Elfogtak a rendőrök hétfőn két lakásbetörőt. A 21 éves sárszentmihályi és a 23 éves baracsi férfi több lakásbetöréssel is kapcsolatba hozható. A fehérvári nyomozók tegnap mind a kettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. A náluk tartott házkutatások során több olyan tárgy került elő, melyek bűncselekményből származnak. A páros elismerte, hogy tegnap ők jártak a József Attila utca és a Sziget utca egy-egy lakásában. A betörések során digitális fényképezőgépeket, külső winchestert, valamint arany-ékszereket vettek magukhoz. Ezek mindegyike meglett. A rendőrök ezeket, és a lakásaikban talált számos vélelmezhetően szintén lopott tárgyat lefoglalták. A két személyt őrizetbe vették.

Dunaújvárosi Rk.:

Elfogtak a rendőrök tegnap két baracsi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy behatoltak egy baracsi sertéstelepre, és a telep egyik épületébe a kitörött ablakon keresztül bemásztak, majd az épületben négy darab öt méter hosszú három eres villanykábelt levágtak, és azt megkísérelték eltulajdonítani. Cselekményük közben azonban az ott dolgozók tetten érték őket, és értesítették a rendőrséget. A járőrök a két behatolót elfogták, majd előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol lopás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Két családi veszekedésnél is intézkedtek hétfőn este a rendőrök. Egy ercsi lakásban apját ütötte meg ököllel több esetben fia, miután az apa erősen ittas állapotban érkezett haza, és heves vitába keveredett feleségével. A fiú anyja védelmére kelve esett neki az apjának, aki a bántalmazás során orrcsonttörést szenvedett. Az ügyben a fiút súlyos testi sértése elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Egy dunaújvárosi család otthonában anyuka és fia keveredett vitába. Az anya nagyobb mennyiségű gyógyszert szedett be, és közölte, ha fia nem hagyja el a lakást, megöli, ő maga pedig öngyilkos lesz. Mivel szándékáról még a rendőrök jelenlétében sem volt hajlandó lemondani, ezért biztonsági intézkedés keretében őt a dunaújvárosi kórház pszichiátriájára szállították a járőrök.

Móri Rk.:

76 éves móri asszonyt loptak meg lakásán ismeretlenek. Két férfi ment be azzal az idős hölgyhöz, hogy fiának tartoznak 10.000.- Ft-tal, de csak 20.000.- Ft-os bankjegy van náluk, adjon vissza nekik. Az asszony a szobában a szekrényből elővett egy műanyag pénzkazettát. Ezalatt a két személy egyike telefonszámot írt fel a papírra, majd társa szólt, hogy menniük kell. Távozásukat követően a sértett nem találta a pénzkazettát, amiben 100.000.- Ft készpénz volt. A rendőrök keresik a két tetteset.

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök összesen ittas gépkocsivezetővel és öt ittas kerékpárossal szemben intézkedtek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >