Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csatornába hajtott kisteherautó sofőrjét mentették ki a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 16.

A székesfehérvári tűzoltókat szerdán a reggeli 6 órás szolgálatváltást követően a délelőtt folyamán három közlekedési balesethez riasztották. A 62-es főúton az M7-es felüljárónál két személygépkocsi ütközött, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A 81-es főúton, Sárkeresztes közelében egy mikrobusz borult fel, személyi sérülés nem történt. A 63-as főúton, Aba és Sárkeresztes között, a Dinnyés-Kajtori csatornába hajtott egy kisteherautó, amelynek sofőrje a roncsba szorult, a hideg víz pedig beömlött a járműbe.

 

Bisztricz Anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a székesfehérvári tűzoltókat szerdán a reggeli 6 órás szolgálatváltást követően a délelőtt folyamán három közlekedési balesethez riasztották.

6 óra 17 perckor a 62-es főútra vonultak a tűzoltók, ahol az M7-es felüljárón egy Suzuki Swift és egy Ford Fiesta ütközött. A balesetben két személy szenvedett könnyebb sérüléseket.

8 óra 23 perckor érkezett a jelzés a tűzoltóság ügyeletére egy újabb balesetről. A 81-es főúton, Sárkeresztes közelében egy osztrák rendszámú Ford Transit mikrobusz az út menti árokba hajtott, ahol a jobb oldalára borult. A mikrobuszban senkinek sem esett baja. A Fordot a tűzoltók a műszaki mentőszer csörlőjével állították kerekeire, majd kihúzták az árokból.

9 óra 54 perckor kapta a bejelentést a tűzoltóság, hogy a 63-as főúton, Aba és Sárkeresztúr között egy csatorna hídja alatt van egy jármű, amelybe egy személy be van szorulva, s a sérült félig a vízben van. A székesfehérvári tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A Fehérvár I-es gépjárműfecskendő mellett Nyikos György tű. százados, szolgálatparancsnok a műszaki mentőszer és a daru leriasztásáról döntött.

A helyszínen egy Renault kisteherautó hajtott az úttól több méterrel mélyebben lévő Dinnyés-Kajtori csatornába, ahol az elejével a híd lábánál állt meg. A kisteherautót az úton közlekedő járművek sofőrjei nem is látták, azt sem lehet pontosan tudni, mióta lehetett ott a mélyben. A körülbelül 80 centiméteres vízben lévő kisteherautót két gyalogos vette észre, akik leintették az éppen arra haladó markoló sofőrjét, és végül ő telefonált be a segélyhívószámon a rendőrségre.

A Renault-t vezető férfi a roncsba szorult, amelyben a lábszáráig ért a hideg víz. A tűzoltók dugólétrák segítségével tudták megközelíteni a járművet, majd halászcsizmában a vízben és a létrán állva feszítő-vágó berendezéssel, 20 perces összehangolt munkával, a mentőkkel együttműködve szabadították ki az eszméletlen sofőrt, majd a tűzoltók daruval emelték ki kisteherautót a csatornából. A mentés idejére teljes útzár volt a 63-as főút ezen szakaszán.

 
< Előző   Következő >