Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Emelkedik a víz- és csatornadíj, a kéményseprői szolgáltatás... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 18.

Image
.
„2002 óta harcolok a kincsesbányai vízbázisért. Szóljanak Bajnainak, hogy adja végre oda, és akkor nem kell emelni a víz- és csatornadíjat! A szolgáltatást az fizesse ki, aki igénybe veszi azt!” – szólalt fel Németh László, a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke, amikor az ivóvizet és a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő díjakról volt szó.

 

A javaslat előterjesztője, Szigli István pedig kifejtette: A Közgyűlés előző ülésén döntött arról, hogy egyeztetések szükségesek ahhoz, hogy megvizsgálják, milyen mértékű áremelkedést alkalmazzanak a cégek. Az egyeztetések megtörténtek, s nem szabad elfelejteni, hogy a Közgyűlés december 3-án megszavazta a Vízmű szerződés-módosítását, amivel így az áremelést is támogatták.

 

Image
.

A kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló önkormányzati rendelet módosításánál pedig rávilágított Szigli István arra, hogy „a szocialista frakció nem érti pontosan az áremelések lényegét”.

Ezzel kapcsolatban dr. Cser-Palkovics András is szót kért, aki feltette a kérdést: Vajon a szocialista párt tudja azt, hogy milyen következményekkel jár, ha nem szavazza meg az áremelkedést? Az érintett cégek az önkormányzat tulajdonában vannak, s ha veszteségesek, akkor azt a veszteséget, az embereknek kell viselniük!

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ha a szocialisták úgy gondolják, hogy ne emeljék 4,8 %-kal a víz- és csatornadíj lakossági tarifáját, akkor mondják el, hogy milyen mértékű emelkedést találnak megfelelőnek, illetve, hogy az emelés elmulasztása miatt keletkező hiányt a költségvetés melyik sorából szeretnék elvenni?

A Vízmű képviselője pedig elmondta, hogy a díjemelés igen szerény: egy átlagos székesfehérvári családnál naponta 2 Ft 90 fillért jelentene, ami havi szinten 87 Ft.

A képviselők végül megszavazták az emelést (24 igen, 6 nem, 1 tartózkodással), így jövőre 4.8 százalékkal emelkedik a víz- és csatornadíj. A kéményseprői szolgáltatások 8.5 százalékkal, az uszodai jegyek és bérletek 5 százalékkal, a parkolási díj pedig 11.8 százalékkal.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >