Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Jobbik értékelte a közgyűlési döntéseket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

ImageJobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezete sajtótájékoztatót tartott a Szent István Könyvesházban. A téma ezúttal a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén történtek értékelése volt.

A közgyűlési ülésen a város gazdaságát és szerkezeti fejlesztéseit érintő napirendek előtt került sor az üzletek nyitvatartásának szabályozására vonatkozó rendelet megtárgyalására, amelyet a közgyűlés nem fogadott el - többek között a Jobbik „nem” szavazatával, hiszen úgy vélték, eléggé kidolgozatlan e gondolat.

„Azért, mert néhány székesfehérvári szórakozóhelyen egyesek túllépnek bizonyos normákat és határokat, nem kell feltétlenül a város összes szórakozóhelyét rendeletileg bezárni 22 órakor.” – véli Gál Péter Pál, a Jobbik Magyarországért Mozgalom városi elnöke – „Azt gondolom, hogy a rendőrségnek és a polgárőrségnek közösen meg kell találnia azt a lehetőséget, ami az eddig is érvényes rendeletek és szabályzások törvényes betartását célozza meg. Itt megjegyezhetnénk pikírtan, hogy ha a fehérvári rendőröket nem vezényelnék folyamatosan Budapestre, akkor nem képződne olyan sok szabadnapjuk, amit később kivéve nem tudnak városunkban megfelelő mennyiségű szolgálatot teljesíteni. Lehet, hogy itt is keresni kellene valami lehetőséget, hogy megfelelő számú rendőr járőrözzön az utcán a kritikus időpontokban, amikor a problémák felvetődnek. Nem egy-két kirívó estet kell nézni, s azokból levonni téves következtetéseket! A szórakozni vágyó fiatalok joggal tiltakoznak a tervezett megszorító módosítások ellen.”

A fűtőerőmű fejlesztésről szóló előterjesztés kapcsán Gál Péter Pál elmondta: ez egy újabb lépés abba az irányba, hogy a város végre bevételt képező pozícióba kerülhessen a távhő szolgáltatáson és a közös cégen beül. Bár ez sem képes helyrehozni azt a korábban okozott kárt, amit az ezt megelőző ciklusban a város ráerőltetett a szocialista többségű közgyűlésre. De a Jobbik is üdvözli azt a tényt, hogy végre egy előremozdulás látható, s pozitív irányba változnak a dolgok. Ugyanez igaz a Holding munkacsoport javaslata alapján létrejött előterjesztésre is, amely a város 100%-os tulajdonú gazdasági cégeinek holdingba tömörítését célozza meg. Erről is el kell mondani, hogy nagyon fontos és időszerű lépés, mert eddig a város nem tudott osztalék jellegű bevételekre szert tenni a saját tulajdonú cégénél különböző okok miatt. A Jobbik reméli, hogy egy ésszerű holding fejlesztés ezeket a problémákat megoldja.

Fontos, hogy a városi piac egyelőre nem került bele ebbe a holding struktúrába, hiszen a Jobbik szerint (is) szükség van további egyeztetésekre. A városi polgárok javarésze nem támogatta azt az ötletet, hogy az élelmi piac áthelyezésre kerüljön máshova, és a Jobbik se támogatja ezt a felvetést. Szerintük inkább az élelmiszer piac modernizálását kellene végrehajtani. Az iparcikk-piac kapcsán pedig úgy gondolják, hogy el kell készíteni azt a tanulmánytervet, amely kapcsán a Városfejlesztési Bizottság az elmúlt ülésén el is fogadott egy javaslatot. Gál Péter Pál elmondta továbbá: záros határidőn belül szükség van egy olyan 100 % tulajdonú Városfejlesztési Társaság létrehozására, amely az integrált városfejlesztési stratégiákat, illetve a belváros rehabilitációs programot tudná kezelni.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A közgyűlési ülésen a Ráchegy Szálló kérdése másodszor is előtérbe került: a felújítási javaslat nem kapott többséget, ami azért örömteli, nem szabad „szponzorálni” egy pénznyelőt a város életében. Értékesíteni kellene, és ezen keresztül létre lehetne hozni egy pozitív projectet, tehát egy sokkal átgondoltabb előterjesztés szükséges. A Jobbik örül annak, hogy a Vajda János könyvesbolt továbbra is könyvesboltként üzemelhet, mivel a most kivonuló kiadó helyett jelentkezett egy másik, tőkeerős cég, amely szintén könyvesboltként szeretné funkcionáltatni, és erre a közgyűlés áldását is adta.

A zárt ülésen pedig hogy a fehérvári panelrekonstrukciós ügyek továbbra is kényes témáknak számítanak, és továbbra se kapnak a „kérdezők” választ arra, hogy tisztességes piaci versenyben nyerik-e el a városi panelrekonstrukciós pályázatokat az ott konzorciumba tömörülő cégek. Végezetül: a szárazréti körforgalom közlekedési problémáinak megoldása zöld utat kapott, de a Börgöndi Reptér fejlesztésére nem adták áldásukat a képviselők, mivel hiányolták az átfogó tájékoztatást, amely eloszlatná az aggodalmakat, amelyek az ott lakók életterét érinti.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >