Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
"Békességet találjatok bennem" Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. december 20.

ImageSűrű hóesésben gyújtotta meg Spányi Antal megyés püspök az adventi koszorú negyedik gyertyáját a Székesfehérvári Püspökség udvarán négy hete tartó adventi rendezvénysorozat utolsó ünnepségén. A gyertyagyújtáson Ugrits Tamás irodaigazgató köszöntőjében Mikeás próféta vigasztaló jövendölésére utalt. A várva várt Messiás hamarosan eljön, aki Betlehemből származik és aki uralkodni fog az egész földön.

 

Spányi Antal püspök adventi utolsó, kiemelt üzenete az Istennel való kiengesztelődésről szólt.

Sokszor elszomorító, nehéz helyzetünkben szükségünk van az elcsendesedésre, az imára hogy Istenre figyeljünk, a Tőle kapott békésséget megéljük családunkban, környezetünkben, önmagunkban.

„Fedezzük fel, hogy a betlehemi gyönyörű történet szereplői mennyire közel állnak hozzánk. Krisztus végtelen szeretetében olyanná vált, mint amilyenek mi vagyunk. Az Ő teljességéből részesedünk. Hordozzuk hát Isten békéjét és sugározzuk a körülöttünk élőkre ezen a karácsonyon is!”

Az ünnepségsorozat utolsó napjának délelőttjét a ráckevei iskolások, estéjét pedig a tatabányai katolikus óvódások kedves betlehemes játéka tette még szebbé, meghittebbé.

Az Adventi Udvar kézműves és jótékonysági vására 22-én, kedden este 7 órakor bezárul.

 
< Előző   Következő >