Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lebukott a bábolnai MSZP-s polgármester
Lebukott a bábolnai MSZP-s polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 22.

Image"20 milliós magánkölcsönt kapott a bábolnai MSZP-s polgármester a helyi földügylet kedvezményezettjétől." - hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Budai Gyula. A kölcsönszerződés a kapcsolódó anyagoknál megtekinthető. Budai Gyula bemutatott egy kölcsönszerződést, mely azt igazolja, hogy Horváth Klára Bábolna MSZP-s polgármestere, országgyűlési képviselő 2006-ban 20 millió forint magánkölcsönt vett fel 6 hónapra az IKR Zrt. vezérigazgatójától.

 

Emlékeztetett: az IKR Zrt.-vel 2009. októberében a bábolnai önkormányzat haszonbérleti szerződést kötött egy 103 hektáros földterületre, amelyből 85 hektár állami terület - fogalmazott a politikus, hozzátéve: a beérkező pályázatok közül az IKR Zrt.-é volt a legrosszabb, mivel csak 31 ezer forintos hektáronkénti bérleti díjat ajánlott, holott volt olyan cég, amely 51 ezer forintot ajánlott.

 A Horváth Klára által vezetett önkormányzat a legrosszabb ajánlatot tevővel kötötte meg a szerződést. Budai Gyula emlékeztetett: ebben az ügyben csalás bűntette miatt büntető feljelentést tett a Központi Nyomozó Fűügyészségen.

Úgy tűnik, hogy Horváth Klára szocialista polgármester most adja vissza azt a kölcsönt az IKR Zrt.-nek - jegyezte meg Budai Gyula. A politikus szerint több kérdés is felvetődik a kölcsönszerződés ügyében. Felhívta a figyelmet arra, hogy a 20 milliós magánkölcsön nem szerepel Horváth Klára országgyűlési képviselő 2007-es vagyonnyilatkozatában.

 

Image
Fotó: Fidesz

"Horváth Klára országgyűlési képviselő törvényi kötelezettségének nem tett eleget, a vagyonbevallását meghamisította, vagyis közokirat-hamisítás bűntettét követte el" - szögezte le a Magosz szövetségi igazgatója.

A politikus szerint adódik a másik kérdés is, miből fizette vissza 6 hónap alatt a 20 milliós kölcsönt és kamatait a mintegy 30 millió forintot Horváth Klára? Budai Gyula elmondta, hogy a kölcsön visszafizetésének időpontja 2007. májusa pont arra az időre esik, amikor Horváth Klára strómanokon keresztül egy bábolnai 214 hektáros területet vásároltatott meg, majd ezt követően egy spanyol befektetőnek játszotta át.

Teljesen egyértelmű, hogy Horváth Klára az IKR Zrt. vezetőjétől kapott kölcsön fejében hozta ki győztesnek a bábolnai önkormányzat a céget a haszonbérleti pályázatban - fogalmazott Budai Gyula, leszögezve: ez már a sokadik korrupciós ügy, amely Bábolna MSZP-s polgármesterének nevéhez fűződik.

Budai Gyula ezért felszólította az MSZP elnökét, Lendvai Ildikót, hogy távolítsák el a korrupció-gyanús ügybe keveredett bábolnai polgármestert, Horváth Klárát pedig arra, hogy tisztázza: miből fizette vissza a felvett kölcsönt, az miért nem szerepelt vagyonnyilatkozatában, és milyen üzleti kapcsolatban áll az IKR Zrt. vezérigazgatójával.

Budai Gyula tájékoztatott arról is, hogy a kölcsönszerződés már a Központi Nyomozó Főügyészségen elrendelt nyomozás bizonyítékai között található.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >