Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megszakadt a rossz sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. december 23.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 eddig soha nem tudta legyőzni a Vienna Capitalst az EBEL küzdelemsorozatában. Eddig a napig. Tegnap este ugyanis egy fantasztikusan izgalmas mérkőzésen két vállra fektettük a sárga-feketéket. - A Vienna Capitals eddig mindig borsot tört a Sapa Fehérvár orra alá, így a mieink azzal a határozott szándékkal léptek jégre, hogy megtörik a sárga-feketék immáron 13 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát.

 

Lendületesen, jól kezdett a Sapa Fehérvár, Ladányi és Vas Márton is megszerezhette volna a vezető gólunkat az első percekben. A másik oldalon Bornhammar hibájából Selmser léphetett ki egyedül, de Hetényi bravúrral védett, akárcsak egy perc múlva Teppert bombájánál. A harmad derekán emberelőnybe kerültünk, de igencsak akadozott a gépezet, érdemi gólszerzési lehetőséghez nem jutottunk. Visszaesett a teljesítményünk a Capitals kiegészülése után is, fokozatosan mezőnyfölényt épített ki a vendégcsapat.

Elsősorban kontrákkal jutottunk el a kapujukig, Mihályé volt a legveszélyesebb, aki egymaga vezethette Cassivire a korongot, ám a hálóőr óriási védéssel tisztázott. Kisvártatva 4-4 ellen játszhattak a felek, ekkor ismét Mihály okozott zavart az ellenfél védelmében - egy testcsel után megcélozta a felső sarkot - sajnos ismét odaért Cassivi. Amint lejárt a bécsi kiállítás is, a büntetőpadról visszatérő Marcel Rodmanra nem figyelt senki, ziccerben találta magát, Hetényi azonban szenzációs mozdulattal megakadályozta a gólt.

A hajrában azonban már ő sem tehetett semmit, amikor egy bécsi emberelőny alatt Marcel Rodman bal oldali centerezése egy hátvéd ütőjén olyan balszerencsésen változtatott irányt, hogy egyenesen a kapuba repült a korong (0-1). Megfogott minket a gól, kis híján megduplázódott az osztrák előny, amikor Bjornlie lőtt rá egy kapu mögüli feladást - ismét Hetényi parádézott.

A legvégén Alén testre ütésért kényszerült a büntetőpadra, így emberhátrányban várhattuk a második felvonás elejét. A második harmad elején tehát kevesebben voltunk a jégen, mégis majdnem egyenlíteni tudtunk: Mihály cselezte magát gólhelyzetig, alig ment mellé a lövése. Elcserélték magukat a sárga-feketék, így bő egy percig mi lehettünk emberelőnyben, ám kimaradt. Immáron egyenlő létszámnál Palkovics kezében volt az egalizálás, de nem sikerült átjuttatnia Cassivin a pakkot.

Helyzetünket Bornhammar kiállítása nehezítette, remek védekezésre volt szükség, hogy ne változzon az állás. A sikeresen kihúzott két perc jó hatással volt a csapatra, egyre többet és egyre veszélyesebben kezdtünk támadni. Ladányi tanítanivaló átadásából elképesztő helyzet alakult ki, majd Sofron tüzelt mellé. Érett a hazai találat: Sofron szenzációs korongátvétellel faképnél hagyta az őrzőjét a jobb oldalon, teljesen egyedül törhetett kapura, és nem is hibázott (1-1). Benne maradt a bécsiekben a gól, mert Palkovics is kiugrott a védők között, Cassivi azonban ezúttal védeni tudott.

Sajnos a másik oldalon egy pillanatra kihagyott a figyelmünk, Horváth korongot veszített, Kraxner pedig értékesítette a 100%-os ziccert (1-2). Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a vendégek, egy gyors Ackeström-Sofron akció végén a kapu előtti keveredésnél Ackeström eszmélt a leggyorsabban, és máris 2-2 állt az eredményjelzőn. A játékrész végén ismét emberhátrányba kerültünk, de probléma nélkül kivédekeztük. Így döntetlennel mehettünk pihenőre. Tolvanen mester a szünetben átállította csapatát három soros játékra, és a szakember terve ismét bevált. Jobb ritmusú lett a játékunk, jött is egy Vienna-kiállítás.

A fórban Ladányi adott álompasszt Sofronnak, aki a kapu torkában állva millimétereket tévedett csak. A mi kapunk előtt is akadtak izgalmak, Hetényin már átcsorgott a játékszer, a védők azonban fel tudtak szabadítani. A 49. percben Ladányi iramodott meg a bal oldalon, pazar középre adását a kiemelkedően játszó Sofron biztos kézzel vágta be (3-2). Nagyon jól játszott mindkét csapat ezekben a percekben, de ahogy telt-múlt az idő, úgy lettek egyre idesebben a vendégek. Emberelőnybe is kerültünk, igazán nem jutottunk azonban lövőhelyzetig, sőt, kis híján problémákat okozott egy Capitals-ellencsapás.

A végére lehozta kapusát Gaudet edző, be is szorított minket a Vienna, az álláas azonbabn nem az ő elképzeléseik szerint változott meg: Vas Márton az üres kapuba csúsztata a korongot (4-2). Ezzel eldőlt, hogy megszakad a Vienna Capitals sorozata, a Sapa Fehérvár egy kiélezett, színvonalas, nagy iramú találkozón bár hátrányba került, elszántan küzdve a maga javára fordította az állást, és szép győzelmet aratott.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

Élvezetes mérkőzés volt a szurkolóknak, de számunkra is a kispadon. Történetünk során először győztünk le a Vienna Capitalst, ez óriási fegyvertény. Szép karácsonyi ajándékkal kedveskedtünk drukkereiknek, egy fegyelmezett Vienna ellen hatékonyak voltunk a kapu előtt, és bár a végén nagy nyomás alá kerültünk, szívünknek köszönhetően visszavertük a támadásaikat.

Mestermérleg, Kevin Gaudet:

Óriási küzdelem volt. Tudtuk, hogy a Sapa Fehérvár nagy erőket mozgósít majd, hogy megtörje a győzelmi sorozatunkat. Nyerni jöttünk öt hiányzónk ellenére is, ám a mérkőzésen Hetényi kapus hihetetlen védéseket mutatott be, pláne a hajrában. Többször is már bent hittem a korongot, ő pedig megfogta. A két csapat között ma ő jelentette a fő különbséget.

Sapa Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Potocan, Neuwirth, Siegl.

Sapa Fehérvár: Hetényi - Bornhammar, Alén, Palkovics, Martz, Vas J., Tokaji, Horváth, Mihály, Nagy, Kóger, Jobb, Ackeström, Sofron, Vas M., Ladányi, Vaszjunyin, Benk, Peterdi, Fekete, Kovács. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

Vienna Capitals: Cassivi - Bjornlie, Lakos, Kraxner, Gratton, Ofner, Kranjc, Bouchard, Nageler, Rodman M., Rodman D., Casparsson, Riener, Draschkowitz C., Selmser, Teppert, Schweda, Draschkowitz L., Vezetőedző: Kevin Gaudet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >