Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Petárdát árusító családot füleltek le a gárdonyi rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 30.

Image1800 darab petárdát, valamint több, mint száz illegálisan árusított pirotechnikai terméket foglaltak le a gárdonyi rendőrök ma délben egy asszonytól és fiától, akik az egyik üzlet parkolójában árulták a szilveszteri kellékeket. Mind a kettőjük ellen gyorsított szabálysértési eljárás indult a Gárdonyi Rendőrkapitányságon. A cselekményük miatt kiszabható pénzbírság akár 100.000.- Ft is lehet.

 

Németh-Kész Mónika rendőr- százados, a FM RFK szóvivője elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a Gárdonyi Rendőrkapitányság –hasonlóan Fejér megye többi kapitányságához – kiemelten kezeli a szilvesztert megelőző időszakban az utcai árusok ellenőrzését, a szabálysértők kiszűrését.

A mai napon fokozott ellenőrzés keretében került sor annak a siófoki családnak az igazoltatására, valamint engedélyeik és áruik ellenőrzésére, akik a gárdonyi COOP áruház előtti parkolóban állították fel szilveszteri kellékeket árusító standjukat.

Mint az az ellenőrzés során kiderült a helyszínen lévő anya és fia illegálisan árusított pirotechnikai termékeket. A nő férje ugyan kapott engedélyt a helyi önkormányzattól szilveszteri kellékek árusítására, de pirotechnikai termékek árusítására jogosító engedéllyel a család egyik tagja sem rendelkezett.

Az engedélyköteles, de amúgy legálisan árulható pirotechnikai termékek több fajtája is megtalálható volt a standon. A kis rakétáktól kezdve a pillangó tűzijátékokon és többfajta bombatelepeken át egészen a csőből kilőhető római gyertyákig sokfajta termék volt a családnál.

Több, mint 100 darabot találtak a rendőrök anyánál és fiánál. A bódé asztala alól, pedig előkerült 1800 darab illegális petárda is. Ezeket és a többi pirotechnikai terméket is lefoglalták a rendőrök. A Gárdonyi Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében indított szabálysértési eljárást a siófoki nő és a siófoki fiatalember ellen. A termékek elkobzására és megsemmisítésére a gárdonyi rendőrök intézkedtek. A két személyre akár 100.000.- Ft-ig terjedő pénzbírság is kiszabható.

„Ezúton hívjuk fel ismételten a lakosság figyelmét, hogy piacon, pult alól történő illegális vásárlástól tartózkodjanak, mert tettenérés esetén szigorú szankcióra kerülhet sor, nem beszélve a jelentős baleseti lehetőségekről sem, hiszen a szabálytalan árusítás bevizsgálatlan, nem forgalmazható árukat rejthet!” – nyilatkozta Németh-Kész Mónika - „Felhívjuk azok figyelmét is, akik legális helyen vásárolnak, hogy a jogszabályokat és biztonsági előírásokat ők is tartsák be, és a termékeket ennek megfelelően használják! Fogadják meg tanácsainkat, hogy az óév utolsó és az újév első napjai valóban bosszankodástól mentesen, felhőtlenül teljenek!”

 
< Előző   Következő >