Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Házában raboltak ki egy idős asszonyt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 01.

Tegnap hajnalban, a házában támadtak rá egy 74 éves baracskai asszonyra. A símaszkos elkövetők a sértettet bezárták, majd értékeit elvitték. A gárdonyi és a fejér megyei rendőrök az elkövetők közül kettőt pár órán belül elfogtak. Három társuk ellen körözést adtak ki.

 

Németh-Kész Mónika rendőr- százados, a FM RFK szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy Szilveszter napján, hajnali 03 óra és 03 óra 30 perc közötti időben két sí-maszkot viselő ismeretlen férfi törte rá az ajtót az ágyában fekvő 74 éves baracskai asszonyra. A két tettes a nénit értékei átadására szólította fel, miközben fegyvert fogtak rá.

Mivel azonban az asszony nem engedelmeskedett nekik, bezárták az egyik szobába, míg ők az egész házat értékek után kutatva feldúlták. Magukhoz vettek két karórát, több arany-ékszert, köztük brossokat, valamint pénztárcákat, és készpénzt is. Összesen 150.000.- Ft értékben tulajdonítottak el értékeket. A helyszínről gyalogosan távoztak. Ezt követően a hölgynek az ablakon keresztül sikerült kijutnia a házból, és a szomszédok segítségével értesíteni a rendőrséget. Sérülése a bűncselekmény során nem keletkezett.

Miközben a gárdonyi rendőrök a helyszínre tartottak, a közelben feltűnt nekik egy személygépkocsi, ami mellett két személy állt. Az autó rendszámát – ami a sár miatt ugyan nehezen volt kivehető – felírták, majd a riasztás helyszínére továbbhajtottak. Miután a helyszínt biztosították, és felvették a sértettel a kapcsolatot, visszamentek a közeli utcába ahhoz a házhoz, ahol a sáros rendszámú gépkocsit látták, de az akkor már nem volt ott.

Az ott lakó férfit megkérdezték az autóról, de az először azt állította, hogy nem tudja miről beszélnek. A további adatgyűjtések és tanúkutatások során azonban kiderült, hogy a keresett gépkocsi többször állt már a férfi háza előtt. Miután ezzel szembesítették a rendőrök, már nem volt mit tagadnia, és elmondta, hogy a keresett gépkocsi egyik régi ismerősének a tulajdona. Időközben a nyomozók egy másik szálon is kiderítették a keresett autó tulajdonosát, akit korábbi betörései miatt már jól ismertek.

Baracskai címére mentek, ahol több olyan tárgyat is találtak, amit hajnalban vittek el az idős sértettől. Előkerült továbbá több olyan eszköz is, amit az elkövetésnél használtak a tettesek. Ezeket lefoglalták. A férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. A 39 éves büntetett előéletű, három és fél hónapja szabadult B.J.-t gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. Az ezzel párhuzamosan folyó további adatgyűjtések során felmerült az, hogy annak a férfinek is köze lehet a rabláshoz, akinek háza előtt B.J. kocsija állt. Így nála is házkutatást tartottak a nyomozók, ahol szintén bűncselekményből származó és bűncselekményhez használható tárgyak kerültek elő. Ezen kívül egy gázriasztó fegyver is. Ezek mindegyikét lefoglalták a rendőrök.

A 31 éves szintén büntetett előéletű F.L. is előállításra került a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. Mind a két férfit rablás elkövetésével gyanúsítja a Gárdonyi Rendőrkapitányság, azonban három másik elkövetőt még keresnek, akik szintén részt vettek a rablásban. Ellenük körözést adtak ki a fejér megyei nyomozók. A rendőrök a nap folyamán több helyen is tartottak még házkutatást, ahol több bűncselekményből származó tárgyat találtak. Feltételezhető, hogy a banda több hasonló bűncselekményt is követett el a közelmúltban idősek sérelmére.

Így nem kizárt, hogy a jövőben más bűncselekmények elkövetésével is gyanúsíthatóak lesznek. A két elfogott férfit, B.J.-t és F.L.-t bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

 
< Előző   Következő >