Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új fejlemények a kormányzati benzintender ügyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 03.

ImageOlcsóbban adja a Mol a benzint a rendőrségnek! - Szollár megpróbálta félrevezetni az embereket, az igazság az, hogy a rendőrségre is vonatkozott volna a kormány terve, ki is osztották az OMV-kártyákat a rendőröknek! A szocialista kormány jogszabálysértő és a nemzeti érdekeket semmibe vevő módon döntött arról, hogy 2010. január 1-jétől a rendőrség és a titkosszolgálatok az OMV-kutaknál fognak tankolni.

 

"A döntésnél figyelmen kívül hagyták azt a jogszabályt, hogy ezek a szervezetek csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatónál vásárolhatnak üzemanyagot. A Bajnai-kormány döntése után azonnal ellátták az érintett szervezeteket - így a rendőrséget és a titkosszolgálatokat is! - OMV-kártyákkal.

Ezt követően a rendőrség vezetői jelentették parancsnokaiknak, hogy a kormány akaratának végrehajtása jelentős mértékben nehezíti a napi feladatok eredményes végrehajtását, hiszen sok esetben 50-100 kilométerre volt a környéken OMV-kút. A jogszabálysértő határozatot a kormány - nyilván az ellenzék és a sajtó nyomására - módosította, és kivette a rendőrséget illetve a titkosszolgálatokat a rendelet hatálya alól. Ma a helyzet az, hogy a rendőrségnek közbeszerzési eljárást kell lefolytatnia az üzemanyag-ellátás érdekében, mégpedig a hírek szerint zárt eljárást, amelyre az Országgyűlés rendészeti bizottsága adhat majd engedélyt.

A hírek szerint a kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a Mol úgy döntött: az új közbeszerzési eljárás elbírálásáig a napi árnál 15 forinttal olcsóbban szolgálja ki a rendőrségi és titkosszolgálati járműveket. A kérdés mindezek után az: kinek az érdekeit szolgálta az OMV kiválasztása?" - áll Kontrát Károly országgyűlési képviselő közleményében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >