Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Most sem sikerült a pontszerzés Salzburgban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. január 04.

ImageA Red Bull Salzburg otthonában jól játszott a Sapa Fehérvár AV19, ám a helyzeteit jobb hatásfokkal használta ki a hazai csapat, így övék lett a győzelem. A játék képét nem tükrözi a végeredmény: kis szerencsével a pontszerzés is sikerülhetett volna. - Fantasztikus mérkőzést láthatott a mintegy 3000 néző Salzburgban. A lelátón egybehangzó volt a vélekedés: Jarmo Tolvanen nagyszerűen összerakta a Sapa Fehérvár AV19 együttesét. Pedig mesterünk dolgát Bornhammar betegsége is nehezítette - kiváló hátvédünk nem is tarthatott a többiekkel Salzburgba.

 

Csapatunk már az első percektől kezdve sakkban tartotta a hazaiakat. Letámadással igyekeztünk megzavarni a támadásépítésüket, hátsó alakzatunk pedig elszántan tette a dolgát. A siker majdnem 100%-os is lett, egyedül Pewal jutott helyzetig. Tommi Satosaari azonban a helyén volt. Eközben kollégája, Leneveu alaposan bemelegedhetett, csak úgy záporoztak feléje a lövések. Csak az első harmadban 17-szer kellett játékba avatkoznia, nagyobbnál nagyobb bravúrokkal. Elsősorban Palkovics, a Vas-testvérek és Kóger volt elemében. Gólt bár nem láthatott a publikum, igazán élvezetes volt a csata.

A középső felvonásban aztán már találatokban sem volt hiány - az eloszlásukban azonban nem leltük örömünket. Pedig továbbra is futószalagon jöttek a helyzeteink, de ahogy mondani szokás, Leneveu "fogott, mint a zöld festék". Aztán az első salzburgi emberelőnyt gyorsan kihasználták a Mozart-városiak Welser révén (1-0).

Megnyugodtak ettől, és a fiatal reménység, Schennach megduplázta az előnyüket (2-0). Érdekesség, hogy a 18 éves hokis még sem az EBEL-ben, sem az osztrák másodosztályban nem szerzett pontot, így ez volt élete első pontja a felnőtt mezőnyben. A folytatásban is maradt a magas színvonalú jégkorongozás, nem sikerült azonban felzárkóznunk a szünetig.

A befejező húsz percre sem lankadt a küzdelem, a góltermés pedig fokozódott. Palkovics emberhátrányban lefülelte Welser átadását, a kapuig robogott, visszahozva pontszerzési reményeinket (2-1). Ám a nyáron az NHL küszöbéig jutó hátvéd, Lynch kisvártatva visszaállította a kétgólos különbséget (3-1). A válaszunk sem késett sokáig, Vaszjunyin találatával ismét nyitott lett a csata (3-2). Nagy hajrát nyitottunk az egyenlítésért, ám a kirobbanó formában védő Leneveu két óriási védést mutatott be.

A másik kapu előtt viszont egy emberfórjukat bevágták a hazaiak (4-2), így fogyni látszottak az esélyek. Lehozta a kapust Tolvanen mester a végére, de nem tudtunk kozmetikázni az álláson, sőt, Koch az üres kapuba lőtt - beállítva a végeredményt (5-2).

Érdekes mérkőzés volt, a gólkülönbség egyáltalán nem tükrözi a látottakat - mindennél többet elmond a találkozóról, hogy a lefújás után arról ment a beszélgetés a Red Bull Salzburg öltözőjében, hogy ilyen erős ellenfél rég járt a salzburgi jégcsarnokban, és akár egészen más végkimenetel is előfordulhatott volna. Ennél nagyobb dicséret pedig aligha érheti a Sapa Fehérvár AV19 játékosait és szakvezetését.

Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19 5-2 (0-0, 2-0, 3-2)
Salzburg, 3000 néző, vezette: Längle, Erd, Hütter.


Salzburg: Leneveu - Trattnig, Lynch, Latusa, Duncan, Wilson, Lanz, Siklenka, Pewal, Koch, Welser, Lembacher, Gergen, Fischer, Schechl, Schennach, Wiedergut, Mitterdorfer, Fritz, Feichtner, Schwendinger. Vezetőedző: Pierre Pagé.

Sapa Fehérvár: Satosaari - Tokaji, Alén, Mihály, Martz, Palkovics, Ackeström, Horváth, Kovács, Fekete, Vaszjunyin, Vas J., Jobb, Ladányi, Vas M., Sofron, Kóger, Nagy, Benk. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >