Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ősszel a Vidi nézőszáma nőtt a legdinamikusabban
Ősszel a Vidi nézőszáma nőtt a legdinamikusabban Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. január 05.

ImageAz egyik európai, futballstatisztikákkal foglalkozó honlap kimutatása szerint az előző idényhez képest egyelőre az őszi első Videotonnál nőtt a legnagyobb mértékben az átlagnézőszám az NB I-ben. A European-football-statistics.co.uk felmérése szerint Fehérváron több, mint másfélszer annyian nézték meg a hazai meccseket, mint a 2008-2009-es szezonban, s hasonlóan jó mutatókat produkáltak Nyíregyházán, de nőtt az érdeklődés Zalaegerszegen és Kaposváron is.

 

A kimutatás szerint egyébként összességében majdnem 9 százalékkal jártak többen (átlagosan mintegy háromezren) az NB I-es meccseken ősszel, mint az előző szezonban, köszönhetően például a Ferencváros feljutásának, vagy az ősszel remeklő Videotonnak, amely a jelek szerint játékával kezdi igencsak meggyőzni a szurkolóit is.

Fehérváron 66,2 százalékos növekedést regisztrált a European-football statistics.co.uk, az egyik leglátogatottabb futball-statisztikai site, amely szerint a piros-kékekkel csak egy „színtestvér”, a Nyíregyháza tudta felvenni a versenyt a növekedésben, a szabolcsi megyeszékhelyen 36 és fél százalékos pluszot mutathatnak ki a felmérés szerint. Nőtt a nézőszám Zalaegerszegen (7,1 %), Kaposváron (1,4), és az NB I legkisebb átlagnézőszámával rendelkező MTK-nál is (15,7).

Ugyanakkor némileg visszaesett a látogatottság olyan fellegvárakban, mint Debrecen, Újpest, Szombathely, vagy Diósgyőr, ám figyelembe véve azt, hogy várhatóan igen izgalmas lesz a tavasz, mind a tabella elejét, mind a kiesés elleni harcot tekintve, ez a tendencia igen gyorsan meg is fordulhat. A kimutatás teljességéhez hozzátartozik, hogy a legtöbb nézőt vonzó Ferencváros és a Lombard Pápa ebben az összevetésben „nem rúghatott labdába”, hisz a két csapat még az NB II-ben játszott a 2008-2009-es idényben.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >