Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Keserű pirula Ljubljanában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. január 06.

ImageAz Olimpija Ljubjana kellemetlen meglepetést okozva legyőzte a Sapa Fehérvárt az EBEL 40.fordulójában. - Már a felvezető cikkeinkben is kellő óvatossággal tekintettünk a tegnap esti találkozó elé, és mint a mérkőzés bizonyította, ez nem is volt alaptalan. A sztárjátékosait vesztett szlovén alakulat hazai játékosai hallatlan önbecsüléssel és lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe, minden erejükkel azon voltak, hogy igazolják mesterüknek és a szurkolóknak: lehet rájuk számítani.

 

A Bornhammart, Ondrejciket és Vas Jánost nélkülözni kénytelen Sapa Fehérvár nem találta az ellenszerét a zöld-feketék játékának, egyértelműen a hazaiak domináltak, majd ezt góllal is nyomatékosították: a sérüléséből frissen felépült Pratt átadását Jurij Golicic vágta Satosaari mögé (1-0). A második harmadban sem változott sokat a játék képe, és akárcsak Salzburgban, most is egy az élete első EBEL-pontját jegyző fiatal hokis szerezte a második hazai találatot, ezúttal Erik Pance, Ziga Pance öccse (2-0).

Ébresztőleg hatott ez a fejlemény a kék-fehérekre, és egy gyors emberelőnyös góllal visszahoztuk a reményeket Fekete jóvoltából (2-1). A szünetig azonban Satosaari bravúrjaira volt szükség, hogy ne változzon az állás. A harmadik felvonás hatalmas csatát hozott. Ám kisvártatva egy védelmi hiba nehéz helyzetbe hozott minket, pláne, hogy Bostjan Golicic góllal fejezte be az akciót (3-1).

Bő egy perc múlva szerencsére Vas Márton visszazárkóztatta a Sapa Fehérvárt (3-2). Ezzel azonban ellőttük a puskaporunkat. Hiába láthatott a 2000 főnyi nézősereg remek játékot a harmad hátralevő részében, mindkét kapus lehúzta a rolót. Így sajnos nagyon fontos két pontot veszítettünk el.

Olimpija Ljubljana - Sapa Fehérvár 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Ljubljana, 2000 néző, vezette: Berneker, Hofer, Peiskar.


Olimpija: Pintaric - Tavzelj, Groznik, Music, Jan, Pance E., Berlisk, Mitchell, Pance Z., Golicic, Ropret, Henry, Cvetek, Muric, Golicic, Pratt. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Sapa Fehérvár: Satosaari - Tokaji, Alén, Palkovics, Martz, Mihály, Horváth, Ackeström, Vaszjunyin, Fekete, Kovács, Jobb, Peterdi, Sofron. Vas M., Ladányi, Benk, Nagy, Kóger. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >