Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új évi, elnöki köszöntő Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. január 06.

ImageDr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke 2010 első munkanapján rövid értékeléssel búcsúztatta a tavalyi évet, és reményeivel köszöntötte az újat. - "Ha visszatekintek 2009-re, akkor mindenekelőtt azt kívánom mindannyiunknak, hogy egy remélhetően derűs szilveszter után, vidámabb új esztendőnk legyen, mert bizony ránk fér! Nem volt ugyanis eseménytelen a tavalyi év, és ezek az események csak ritkán adtak okot jókedvre."

 

"Az ország kritikus helyzete a megye által fenntartott intézményeknek is romló körülményeket, munkatársainknak, ellátottjainknak komoly nehézségeket okozott. Fejlesztések, beruházások váltak bizonytalanná, mert változatlan kötelezettségek mellett, jócskán kevesebb lett Fejér pénze. Ezt - ahogy az inflációt, az árfolyamveszteséget vagy a gyengén teljesítő gazdaság más hatásait - már nem volt mivel kompenzálnunk.

Közben egyéb támadásokkal is meg kellett birkóznunk, például a sukorói kaszinó-beruházás kapcsán. Megjegyzem, a megye mindig, minden eszközzel küzdeni fog, hogy megtartsa tóparti területeit a közösségnek. A nehézségek dacára iskoláinkban mégis tanítunk, könyvtárainkban kölcsönzünk, hátrányos helyzetű gyermekeinkről és felnőttjeinkről gondoskodunk.

 

Image
.

De 2010-ben még az ideinél is körülbelül hétszázmillió forinttal kevesebbünk lesz! Ha tehát jövőre hosszabbodnak a betegsorok vagy rövidülnek az óvodai nyitva tartások, a kormányt tessenek megkérdezni róla. Bár, mi is csaknem ezer napja várjuk már, hogy megtudjuk az Alkotmánybíróságtól, miből lássák el a megyék kötelező feladataikat, ha az állam elvonja bevételeinket, és növeli terheinket...

Ám essen szó azokról is, akik mindeközben keményen, hozzáértéssel dolgoznak a közösségért - mert vannak ilyenek, alapítványokban, civil szervezetekben is -, hiszen ők adnak erőt és hitet abban, hogy a rossz dolgok majd - összefogással - jobbra fordulnak. Mert összefogás kell, mindenki bölcs önmérséklete, hogy legyűrjük bajainkat.

Azt remélem hát, hogy a 2010. esztendő meghozza ezt, és tetteinket a szakértelem, a jóakarat irányítja majd."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >