Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 07.

Image"A kormányzati sikerpropaganda ellenére újabb ijesztő adatok láttak napvilágot a KSH-tól." - hívta fel az újságírók figyelmét Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján. A honatya rámutatott arra is, az év eleji adatok egyértelműen megmutatják, a magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van. Varga Mihály a részletekről szólva elmondta: a munkanélküliség 13 éves mélyponton van, 10,5 százalékon áll, ami 445 ezer munkanélkülit jelent. 2009-ben 31,5 százalékkal több cég (15 ezer) ment tönkre, mint egy évvel korábban.

 

A Gyurcsány-korszak elhibázott lépései padlóra küldték a magyar gazdaságot, ám a Bajnai-kabinet nemhogy nem tudott javítani a helyzeten, de tovább mélyítette a válságot - szögezte le az Orbán-kormány pénzügyminisztere, kiemelve: az elmúlt időszak intézkedései értelmetlenek voltak, hiszen nem segítették elő új munkahelyek létrehozását, és a magyar gazdaság talpra állítását sem eredményezte.

Image
.
 

Vajon hány cégnek kell tönkremennie ahhoz, hogy belássák, hibás gazdaságpolitikát folytatnak - fogalmazta meg kérdését Varga Mihály, aki szerint politikai fordulat szükséges ahhoz, hogy a gazdaságban is változások következzenek be.

 

Image
Fotó: Fidesz

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón külön szólt arról is, a Fidesz elnöksége csütörtöktől kétnapos ülést tart Siófokon, melyen a Fidesz stratégiája mellett az ország állapotának feltérképezéséről és a leendő kormány feladatairól tanácskoznak majd.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >