Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyermekprogram a fehérvárcsurgói kastélyban
Gyermekprogram a fehérvárcsurgói kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageA Károlyi József Alapítvány következő gyermekprogramjára január 10-én, vasárnap, 15 órakor kerül sor a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A program az “Ételek és főzés a 19. században” címet kapta, s ennek megfelelően azt próbálják majd az előadók bemutatni a résztvevőknek, hogy milyen főzési hagyományok éltek a 19. századi Magyarországon, és melyek voltak azok, amelyeket még nagyanyáink is alkalmaztak, különösen karácsonykor.

 

Az Alapítvány munkatársai kérik, hogy a gyerekek vigyék el a programra titkos, családi receptjeiket, hogy azokból egy általuk illusztrált szakácskönyvet állíthassanak össze. Ezen kívül egy ehető házikót is készítenek majd kekszből!

A nap folyamán a fiatalok közösen fedezik majd fel a régi idők technikai felszereléseit, amikor még nem létezett sem hűtőszekrény, sem mikrohullámú sütő, és amikor a főzéshez is fával és szénnel fűtöttek.

Image
A fehérvárcsurgói kastély télen

A résztvevők ételekkel kapcsolatos meséket is hallhatnak az egész világról, amelyek jól illusztrálják ezeket a kulináris hagyományokat.

A programon természetesen szülők is részt vehetnek!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >