Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lopás, rablás, közlekedési balesetek... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 08.

ImageZámolyon egy családi házhoz tartozó melléképületbe akart behatolni ismeretlen tettes. Az ajtót ki is feszítette, de onnan nem tulajdonított el semmit, mert a tulajdonos megzavarta… Egy 69 éves asszonyt megloptak Dunaújvárosban: a sértettet lakásában kereste fel egy férfi azzal, hogy a lánya küldte. Az idős nő azonban közölte, hogy a lánya külföldön él, majd el akarta zavarni a férfit. A személy azonban kért egy pohár vizet, majd kihasználva a sértett figyelmetlenségét eltulajdonította a táskáját…

 

Az alábbiakban olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén történt főbb események leírása:

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy súlyos és egy könnyű kimenetelű személyi sérüléses közlekedési baleset történt.

08 óra 06 perckor történt közlekedési baleset Székesfehérvár belterületén. Egy gyalogos a Balatoni úton elesett és az úttestre kidőlt. A Rádiótelep irányába közlekedő Renault személygépkocsi a sofőr fékezése és manőverezése ellenére elütötte a földön fekvő férfit, aki ennek során életveszélyes koponyatörést szenvedett.

18 óra 23 perckor történt egy baleset Ercsi külterületén. Egy Renault Ráckeresztúr felé haladva a kanyarban megcsúszott, és árokba borult. A baleset során a sofőr és 5 éves utasa – aki gyerekülésben utazott – könnyű sérülést szenvedett.

Székesfehérvári Rk.:

Zámolyon egy családi házhoz tartozó melléképületbe akart behatolni ismeretlen tettes. Az ajtót ki is feszítette, de onnan nem tulajdonított el semmit, mert a tulajdonos megzavarta. A rongálással azonban így is 120.000.- Ft-os kárt okozott a sértettnek.

Székesfehérvár, Farkasvermi úton lévő ABC parkolójában feltörtek egy Mercedes Vitot, és abból pénztárcát vettek ki. A lopási kár 5.000.- Ft, míg a rongálási kár 10.000.- Ft.

Egy szabadbattyáni családi házból arany ékszereket vitt el ismeretlen elkövető, miután az ablakot befeszítve bejutott a házba. A lopási kár 50.000.- Ft.

Dunaújvárosi Rk.:

Lakásában loptak meg egy idős asszonyt Dunaújváros, Május 1. utcában még december 30-án. A 79 éves hölgyhöz egy ismeretlen nő csengetett fel azzal, hogy őt jött meglátogatni. Miután a sértett meglátta, el akarta küldeni, mert nem ismerte, de ennek ellenére a nő kért egy pohár vizet, így az idős asszony a konyhába vezette. Miközben a nő a vizet itta, egy másik nő csengetett fel a lakásba azzal az ürüggyel, hogy albérletet keres, és a közös képviselőt szeretné megtalálni. Miközben ez a beszélgetés zajlott, a másik hölgy a konyhában maradt, majd ezt követően távozott a lakásból. Az asszony csak január 05-én vette észre, hogy a szekrényéből hiányzik több arany ékszer, valamint egy ezüst nyaklánc, valamint értékpapírjai is. Az ékszerek értéke 80.000.- Ft, míg az értékpapír több, mint egy millió forint értékű.

Egy 69 éves asszonyt is megloptak Dunaújváros, Kossuth Lajos utcában. A sértettet lakásában kereste fel egy férfi azzal, hogy a lánya küldte. Az idős nő azonban közölte, hogy a lánya külföldön él, majd el akarta zavarni a férfit. A személy azonban kért egy pohár vizet, majd kihasználva a sértett figyelmetlenségét eltulajdonította táskáját, benne igazolványaival, bankkártyájával, személyes irataival, illetve mobiltelefonjával. A nő táskáját később egy személy megtalálta egy szemetes mellett, így az asszony értékei – a mobiltelefont kivéve – megkerültek. A tettest – aki egy 25 éves körüli, barna bőrű, kb. 165 cm magas, zömök testalkatú, erősen borostás, kerek arcú személy – keresi a rendőrség.

Kiraboltak egy 53 éves asszonyt Dunaújváros, Gagarin téren. A nő gyalog haladt a téren, amikor hátulról egy férfi a földre rántotta, majd a nála lévő táskát ki akarta tépni a kezéből. Mivel azonban a sértett azt nem engedte el, több méteren keresztül húzta a földön. Miután sikerült végül a tettesnek a táskát magához vennie, futva távozott a Duna part felé. A sértett elmondta, táskájában volt autókulcsa, iratai, valamint készpénze. A nő a bűncselekmény során könnyű sérülést szenvedett. Az elkövetőt – aki egy 180-182 cm magas, vékony testalkatú, 20-25 év körüli férfi, aki fekete dzsekit, sötét nadrágot és fején sapkát viselt – a dunaújvárosi rendőrök keresik.

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök ittas gépkocsivezetővel szemben nem intézkedtek.

 
< Előző   Következő >