Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Fidesz megvédi a nyugdíjakat az MSZP-től!
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat az MSZP-től! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 10.

Image"A Fidesz garanciát vállal arra, hogy hatalomra kerülése esetén megvédi a nyugdíjasokat és megőrzi a nyugdíjak reálértékét." - fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője szombati sajtótájékoztatóján. Az fideszes politikus véleménye szerint a Gyurcsány-korszak tönkretette a nyugdíjasokat, döntéseivel háborút indított az idősek ellen. Szijjártó rámutatott, hogy folyamatosan csökkent a nyugdíjak reálértéke, a nyugdíjasokat érő infláció évek óta magasabb, mint az átlagos infláció, elvették a 13. havi nyugdíjat, megszűnt a fűtéstámogatás, illetve az áremelések is leginkább a nyugdíjasokat érintik jelenleg is.

 

Szijjártó kitért arra is, hogy szerencsére Sólyom László köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult a magán-nyugdíjpénztárak privatizációja miatt, így átmenetileg kudarcot vallott a szocialistáknak azon kísérlete, hogy ellopják a nyugdíjakat. A Fidesz olyan gazdaságpolitikát kíván folytatni majd, amellyel meg lehet őrizni a nyugdíjak reálértékét, és megőrzik az állami nyugdíjalapot is - fogalmazott Szijjártó.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban két szocialista politikus, Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt és Korózs Lajos szociális államtitkár is megszólalt nyugdíj-ügyben. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban kifejtette: ha még tudnak, azután álljanak ki a nyilvánosság elé jó lelkiismerettel, ha válaszolnak arra, miként szavaztak a Parlamentben a 13. havi nyugdíj megszüntetésekor.

 

Image
Fotó: Fidesz

Újságírói kérdésre, hogy valóban tervezi-e a Fidesz kormányra kerülése esetén, hogy bevezeti a svéd modellt, úgy válaszolt: semmilyen modellben nem gondolkodnak, az a lényeg, hogy betartják a nyugdíjasok felé a két legfontosabb vállalásukat.

A politikus értelmetlennek tartotta a reagálást Korózs Lajos azon kijelentésére, hogy a Fidesz 70 évre emelné a nyugdíjkorhatárt. Másban gondolkodunk - közölte a fideszes politikus. Szijjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján ismét megerősítette, hogy hatalomra kerülése esetén a Fidesz megszünteti az ingatlanadót, ezért a vagyonadó-kalkulátort a készítők nyugodtan nullára állíthatják.

Megfogalmazása szerint az ingatlanadó szembe megy a józan ésszel, s amit a vagyonadó-kalkulátorra költöttek, az kidobott pénz - tette hozzá a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >