Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gagyi műszerekkel házalt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 10.

ImageCsaló nővel szemben indítottak eljárást a Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói január első napjaiban. A 26 éves sárkeresztúri nő az eddigi adatok szerint legalább három sértettnél járt és háziorvosukra való hivatkozással orvosi műszernek nevezett készüléket ajánlott fel megvételre. A 90.000.-Ft és 220.000.- Ft között eladott készülékek a vételár töredékét sem érik el. A nyomozók sejtik, hogy az országban több károsultja is van a csaló nőnek…

 

Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a . FM RFK szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy a január elején eljárás alá vont sárkeresztúri nő a gyanú szerint még múlt év februárjában egy sárszentágotai asszonyt keresett fel. Magát orvosi műszerek forgalmazójának kiadva, az asszony háziorvosára hivatkozva bement a lakásba, és ott egy általa orvosi műszernek nevezett készüléket ajánlott fel megvételre 220.000.-Ft értékben.

 

Image
.

A készülék árát a sértett kifizette, de a vásárlásról bizonylatot nem kapott. A sértett számára értékesített készülék értéke nem haladja meg a kifizetett összeg tizedrészét sem. A sárbogárdi nyomozók az eljárás során kiderítették, hogy a nő az ország másik két pontján is követett el hasonló bűncselekményt. Augusztus közepén egy szentesi lakóháznál bukkant fel. Oda azzal az ürüggyel ment be, hogy a sértett részére háziorvosa utalt egy masszírozó gépet, melynek az értéke 120.000.- Ft. A sértett az összeget kifizette a gép ellenértékeként.

Az eljárás lefolytatása során megállapítást nyert, hogy a gép értéke nem éri el a 10.000.- Ft-os értékhatárt sem. Decemberben egy veszprémi sértett vált ismertté. A nőt lakásán felkereste, majd magát az egészségbiztosítási pénztár munkatársának kiadva, valamint a sértett háziorvosára hivatkozva értékesített egy infralámpás masszírozó gépet 90.000.- Ft-ért. Az ügylet alkalmával a sértettet azzal az állításával is megtévesztette, hogy a kifizetett összeget három napon belül az egészségbiztosítási pénztár vissza fogja neki fizetni.

Image
.

Az elkövető személyére a bűncselekmény helyszínén rögzített ujjnyom rendszerben történt azonosítását követően derült fény. A nővel szemben mindhárom ügyben csalás miatt folyik a büntetőeljárás. Az ügyek egyesítve lettek, a továbbiakban az eljárást a sárbogárdi rendőrök folytatják a nővel szemben, akit bűnügyi őrizetbe vettek, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A nyomozók szerint a nő valószínűleg a három eseten kívül másokat is megkárosított.

A rendőrség kéri azok jelentkezését, akiknek a nő korábban szintén valamit eladásra ajánlott fel, esetlegesen megkárosított, de ez idáig még nem tettek feljelentést a rendőrségen. A sárbogárdi nyomozók várják a sértettek jelentkezését a 25/460-460-as telefonszámon. Bejelentés tehető továbbá a 107-es és a 112-es segélyhívók bármelyikén.

 
< Előző   Következő >