Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Videoton - Videoton II: 4-0
Videoton - Videoton II: 4-0 Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. január 11.

ImageGólgazdag, jó hangulatú mérkőzést vívott a Videoton első és második kerete a Sóstói Stadion műfüves pályáján. Az időjárás is kegyes volt ahhoz a mintegy 400 nézőhöz, akik kíváncsiak voltak az összecsapásra, hiszen sem az eső, sem pedig a szél nem rontotta a jó hangulatot. Kiegyensúlyozottan kezdődött az összecsapás, amelynek első félidejére az alábbi összeállításban futottak ki a csapatok: Videoton: Sebők - Lázár, Lipták, Horváth, Varga - Polonkai, Farkas, Elek - Nagy, Sitku, Gussev Videoton II: Czirjék - Kerékgyártó, Papizsanszkij, Tányéros, Fejes - Margitics, Soós, Kocsis G. - Zimányi, Babos, Kocsis D.

 

Az első konkrét kapuralövés csak a 21. percben történt, a második csapat felvette a kesztyűt és sokáig ellenállt, s bár egyértelműen a "nagyok" birtokolták többet a labdát, komoly helyzetig hosszú ideig nem jutottak. Az első gól végül a 29. pecben született, amikor Farkas I Balázs ugrott ki középen, majd Tányéros mellett elfutva, 13 méterről magabiztosan lőtte ki a kapu jobb felső sarkát (1-0). A másik oldalon Sebőknek sem akadt túl sok dolga az félidő első felében. A 37. percben viszont egy szabadrúgást követően a frissen igazolt Soós varázsolta Fejes lábára a labdát, akinek 15 méterről megeresztett lövését Sebők csak nagyot vetődve tudott szögletre tenyerelni.

Négy perccel később aztán egy öngólnak köszönhetően növelte előnyét a Vidi I: egy beívelt jobboldali szögletet Lipták fejelt kapura, amit Czirjék még kiütött, ám a kapu előtti keveredésben Tányéros lábáról a hálóba pattant a labda (2-0). A második játékrészben aztán újabb csapatok folytatták a játékot.

A Videoton I-ben Tujvel - Lázár, Milanovics, Sifter, Présinger - Demjén, Szakály, Sándor - Ponczók, Gussev (Móri 69.p), Farkas II lépett pályára, míg a Videoton II-ben a Halasi - Papizsanszkij, Szelecki, Tányéros, Fejes - Margitics, Kovács T, Sötét, Baracskai - Babos, Máté tizenegy vette fel a kűzdelmet. Gussev már a 46. percben megszerezhette volna a félidő első találatát, ám Farkas II beadásáról centiméterekkel lemaradt. Hamar kiderült, hogy a ebben a játékrészben jóval nagyobb fölényben van az első csapat, amely támadást támadásra vezetett.

Az 55. percben aztán Szelecki akasztotta el Ponczókot a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt Sándor helyezte a jobbra vetődő Halasi mellett a kapu bal oldalába (3-0). Ami a további helyzeteket illeti, előbb Szakály, majd Présinger növelhette volna az előnyt, s a 75. percben Sándor 8 méteres fejesét a Vidi II portása kisebb bravúrral tornászta a léc fölé. Tíz perccel a találkozó vége előtt Demjén állította be a végreredményt: mintegy 17 méterről gyönyörűen csavarta a labdát a kapu bal sarkába (4-0)

dr. Mezey György:

 "Egyáltalán nem volt idény eleji a forma, amit mutattak a játékosok. Jó iramú mérkőzésen szép gólokat, ügyes kombinácókat, s helyenként kiemelkedő egyéni teljesítményeket láthattak a nézők. Jó kiindulópontja lehet a mai meccs a továbbiaknak. Megjegyzem: az NB-II-es csapat sem a tavalyi már, köszönhetően a most bemutatkozott négy új játékos - Babos, Soós, Papizsanszkij és Margitics - leigazolásának. Ezt mutatja az is, hogy az első félidőben kiegyensúlyozottabb volt a kűzdelem a két együttes között. Öröm volt nézni a csapatokat. Külön öröm, hogy Sándor György úgy játszott, mintha nem is most érkezett volna. Gusseven a fáradtság jeleit láttam. A csapatjátékban mindet megtett, amit lehetett, de az egyéni megoldásai nem jöttek be."

Varga István:

"Az első félidei csapat kifejezetten jól futballozott, míg a második felvonásban felállók minőségileg kevesebbet nyújtottak. Összességében azonban elégedett vagyok a látottakkal."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >