Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP bosszúhadjárata folytatódik az egészségügy ellen
Az MSZP bosszúhadjárata folytatódik az egészségügy ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 11.

Image"A kormányzat ezúttal új eszközt találta arra, hogy megbüntesse az egészségügyi ágazatot. A forráskivonás és a minimum feltételek bevezetése 50-70 kórház megszűnését eredményezhetik." - jelentette ki újságírók előtt Pesti Imre. Mint fogalmazott, az MSZP bosszúhadjárata tovább folytatódott az egészségügy ellen. A politikus emlékeztetett: 2002 óta folyamatos az ágazatból a forráskivonás, a konvergencia-program keretében 2006 és 2010 között GDP-arányosan a harmadik legnagyobb elvonást az egészségügy szenvedte el.

 

Ezzel kapcsolatosan a fideszes honatya arra hívta fel a figyelmet, hogy mindezek ellenére a kormányzat az alapellátásból újabb forráskivonásról döntött. Ezúttal a gyógyító-megelőző kasszából vonnak el 10 milliárd forintot. Pesti Imre kitért arra is, a fekvőbeteg ellátásra fordított összeg 2002 óta egyetlen forinttal sem nőtt, sőt idén 1,5 milliárd forinttal csökkentették.

 

Image
.

A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa rámutatott: a forráskivonás és az egyre szigorodó minimum feltételek 50-70 kórház megszűnését eredményezhetik. Korábban a kormányzat 50 egészségügyi intézmény bezárását tűzte ki célul, azonban a terv az emberek ellenállásán megbukott, ezért most más eszközt találtak arra, hogy megbüntessék az egészségügyi ágazatot - fogalmazott Pesti, kiemelve: a szigorodó feltételek 2010 nyarától lépnek életbe, ami a következő kormány mozgásterét fogja szűkíteni.

Image
Fotó: Fidesz

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >