Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az MSZP-kormány veszélybe sodorja a jövőt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 12.

Image"A munkanélküliség a következő hónapokban elérheti akár a 11 százalékot is." - jelentette ki Varga Mihály hétfői sajtótájékoztatóján. - "Jelenleg 13 éves mélyponton van a magyar munkanélküliség, és ez még nem a mélypont." - mutatott rá a politikus, hozzátéve: 604 ezerre emelkedett a regisztrált álláskeresők száma. Varga Mihály felhívta a figyelmet arra is, hogy 2009-ben 31,5 százalékkal több cég ment tönkre, mint egy évvel korábban. "Ahová nézünk, mindenütt visszaesést látunk" - szögezte le a Fidesz gazdasági szakpolitikusa.

 

Egyetlen hitelminősítő sem javított Magyarország helyzetén az elmúlt hónapokban - mutatott rá a fideszes képviselő -, pedig a hitelminősítők változtattak volna az ország besorolásán, ha már valóban kifelé tartanánk a válságból. 14 éves negatív rekordot döntött meg a működő tőke kivonása az országból.

 

Image
Fotó: Fidesz

A tőke hátat kíván fordítani egy olyan gazdaságnak, amelyben a profitkilátások és a megtérülési lehetőségek ennyire rosszak - jegyezte meg.

Egyértelműen a kormány elhibázott gazdaságpolitikája okozta a mostani tőkekivonásokat - szögezte le a képviselő.

Gazdaságpolitikai fordulatra van szükség - mutatott rá a Fidesz alelnöke, kijelentve: gazdasági fordulathoz politikai fordulatra is kell, a jelenlegi kormány azonban erre nem képes.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >