Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Szalma- és szénabálák égnek Pálmajorban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 14.

ImageSzerdán hajnalban fél 4 után nem sokkal érkezett a bejelentés a tűzoltóság ügyeletére, mely szerint Agárd-Csiribpuszta-Pálmajorban kazlak égnek, és a tűz istállót veszélyeztet. Szöllősy Kornél tű. törzszászlós I-es kiemelt fokozatban határozta meg a vonuló szereket, így két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval siettek a tűzoltók a helyszínre.

 

Bisztricz anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivője honlapunknak elmondta: A tűzoltók kiérkezésekor a telephelyen két fémszerkezetű, nyitott tárolóban teljes terjedelmükben égtek a bálák.

 

Image
.

Az egyikben 2000 kis szalma kockabála, a három méterrel távolabban lévő másik tárolóban pedig 2000 kis széna kockabála lángokban állt. A tűz átterjedt az egyik tároló mellett lévő hét nagy körbála szénára, amelyek közül kettőt sikerült megmenteniük a tűzoltóknak a lángoktól. A tűzben a fémtárolók bitumenzsindelyes teteje megsemmisült.

 

Image
.

 Az égő kazlak egyik oldalán lévő karámban birkák és kecskék vannak, a másik oldalon, 10-12 méterrel távolabb pedig tehénistálló. A tűzoltók így hajnal óta egy gépjárműfecskendővel (6 fővel) folyamatosan felügyelik az égő széna- és szalmabálákat, nehogy a tűz továbbterjedjen az állattartó épületre és a karámra.

 

Image
.

Jelzés időpontja: 2010. január 13., 3 óra 43 perc

Riasztási fokozat: I-es kiemelt (Fehérvár I-es és Fehérvár II-es gépjárműfecskendő, valamint a vízszállító jármű)

Beavatkozó csoport: A csoport és B csoport Mentésvezető: Szöllősy Kornél tű. törzszászlós, szolgálatparancsnok (A) és Jancsek Csaba tű. főtörzsőrmester, szolgálatparancsnok-helyettes (B)

Image
Fotó: Kovács Zsolt tű. főtörzsőrmester

 
< Előző   Következő >