Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Winter Classic Ausztriában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. január 14.

ImageHa eddig nem tudtuk volna, immár egészen biztosak lehetünk benne: elképesztően komoly bajnokságba nyert bebocsájtást az Alba Volán SC 2006 nyarán. Ugyanis nem akármilyen pontvadászat az, amely több, mint harmincezer nézőt képes generálni egyetlen összecsapáson. Ment volna több is, ám a 2008-as labdarúgó kontinensviadalra épített klagenfurti álomaréna ennyi drukkert képes befogadni. A Klagenfurt-Villach meccsre kiadott 30500 belépő közül 27500 első nap elkelt, a fennmaradó háromezer is gyorsan gazdára lelt.

 

A mérkőzés napján nyilatkozták a szervezők, annyi igénylés futott be, ha százezer jegyet nyomtattak volna, azt is gond nélkül értékesítik. Pedig az időjárás nem sok jóval kecsegtetett, a meccs előestéjén harminc centis hó esett Karintiában, sőt, a ranagdó kezdése előtt is rákezdett, az első harmad tizedik percében gyors jégkészítés ürügyén, hirtelenjében két rolba érkezett a jégre, ugyanis a hólepel miatt alig lehett észrevenni a korongot. A folytatásban nem volt gond, a havazás alábbhagyott.

 

Image
.

A nézősereg kiválóan szórakozott, leginkább a villachi része, ugyanis kedvenceik végül 3:1-re nyertek. A rendezvény minden tekintetben sikeres volt, a telt ház 600 000 ezer eurós bevételt generált, persze, költség is volt bőven. A szervezők túl sok rizikót nem vállaltak a derbi tető alá - illetve szabad ég alá - hozásával -, a két, karintiai elitklub rangadói mindig telt házat és remek hangulatot vonzanak.

Az osztrák illetékesek nem felejtették el megemlíteni, hogy a mérkőzés kis híján Európa-csúcsot hozott, ennél többen hokimeccsen mindössze a svédországi Göteborgban, az Ullevi futball- és atlétikai arénában voltak évekkel ezelőtt az öreg kontinensen, több, mint 31 ezren. Sietve hozzátették, azért szégyenkezniük így sem kell.

 

Image
.

Jeff Schantz, a KAC védője közel 800 meccset vívott az NHL-ben, a legtöbben 21 ezren, Washingtonban figyelhették a játékát. A sógorok ezt is megfejelték majdnem tízezerrel. Az MJSZ a közelmúltban megkereste a Sapa Fehérvár AV19 vezérkarát, hogy klubunk a következő idényben egy EBEL-mérkőzést a Kisstadionban vívjon, Winter Classic gyanánt. Nem kizárt, hogy erre sor is kerül. Sőt, csapatunk fejlődését látva egyszer talán a Sóstói Stadiont is megtöltjük. Igaz, ez vélhetően nem a közeljövőben lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >