Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "Induljunk a mese végtelen birodalmába"
"Induljunk a mese végtelen birodalmába" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 14.

ImageBenedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából képzőművészeti vándorkiállítás indult útjára, amely most Magyaralmásra is ellátogatott. A játékbábokból összeállított tárlatot a helyi könyvtáros, Némethné Boros Ágota fogadta be, aki az általános iskola folyosóján helyezte el a kiállítás darabjait, hogy a gyerekek akaratlanul is megtekintsék őket.

 

„Induljunk a mese végtelen birodalmába” – ezt a címet kapta az a vándorkiállítás, amely megálmodója és kivitelezője a Dunaújvárosi Cimbora klub. A tárlaton bemutatott tárgyak Benedek Elek születésének 150, és halálának 80. évfordulója alkalmából készültek.

Tóth Ferencnétől, a magyaralmási általános iskola tanítójától megtudtuk, hogy az intézmény tizenhárom-tizennégy évvel ezelőtt részt vett egy országos mesevetélkedőn, amelyen diákjaik igen szép eredményekkel tértek haza: országos első és harmadik helyezést kaptak. Az iskola pedig - e sikeren felbuzdulva – „saját mesevetélkedők” szervezésébe fogott.

 

Image
Fotó: Némethné Boros Ágota

Az immár hagyománnyá vált versenyen évek óta részt vesznek a kistérség iskolái, s a székesfehérvári anyaiskola is. A program rendszeresen kiegészül egy kiállítással is – idén a Benedek Elek évfordulóhoz kapcsolódó tárlatot bővítik majd ki saját készítésű bábokkal.

Tóth Ferencné szerint a mesevetélkedők, valamint e kiállítás közelebb hozza a fiatalokhoz egyik fő nemzeti kincsünket, a magyar népmesét, amely hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy bővüljön szókincsük, s színesebbé váljon képzeletük...

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >