Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Fogadalmi szentmise és jótékonysági batyubál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 16.

ImageSzent Sebestyén napján, január 20-án fogadalmi szentmisét celebrál Spányi Antal megyés püspök a felsővárosi Szent Sebestyén templomban, január 23-án pedig jótékonysági batyubált rendeznek a Szent István Művelődési Házban: az est bevételét a templom felújítására fordítják majd.

 

1739-ben, a pestisjárvány idején Felsőváros lakói böjtöt tartottak, s körmeneteken kérték Szent Sebestyén közbenjárásával az Istent, hogy védje meg őket a „vésztől”. Imájuk meghallgatásra talált: a fehérváriak szerencsésen megmenekültek, s fogadalmuk részeként először kápolnát, majd templomot emeltek Szent Sebestyénnek.

Erre emlékeznek január 20-án, délelőtt 10 órakor, amikor fogadalmi misét tartanak a templomban. A misét a szokásokhoz híven most is Spányi Antal megyés püspök celebrálja. ( http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2312&Itemid=34 )

Vargha Tamás, Felsőváros önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján elmondta: munkatársaival folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél szebb képet mutasson a Szent Sebestyén templom előtti tér: a térkövezéssel már végeztek, rózsákat is ültettek, s a tavasszal befejezik a parkosítást is. (http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=32  )

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ezen kívül felújításra szorul a templom is. Ezért a Szent István Művelődési Házban január 23-án, szombaton, 19 órakor Batyubált rendeznek. Az esten a zenét az Avanti együttes szolgáltatja, a műsorban pedig közreműködnek a Szent Imre Általános Iskola diákjai, és a Vörösmarty Színház művészei (Váradi Eszter Sára és Gerner Csaba) is.

A belépő 3000 Ft-ba kerül, s a bevételt a templom restaurálására fordítják majd.

Kapcsolódó cikkünk:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2312&Itemid=34

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >