Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A címvédő túl nagy falatnak bizonyult
A címvédő túl nagy falatnak bizonyult Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. január 18.

ImageAz idén még nyeretlen EBEL-címvédő Klagenfurt vasárnap este elképesztően harcos játékkal rukkolt elő, amelynek nem találta az ellenszerét az öt védővel csatába induló Sapa Fehérvár. Így végül igazolták a papírformát az osztrákok. - Mayy Viveiros csapata 2010-ben még nem nyert, így igencsak felerősödtek a kritikus hangok a KAC környezetében. A piros-fehérek a vasárnapi találkozóra kettőzött erővel készültek, hogy bizonyítsák a károgóknak: sokkal többre képesek, mint amit eddig mutattak.

 

A bajnoki címvédő egyszerű, célratörő és gyors játékot mutatott a kezdéstől fogva, Kalt révén már a második percben meg is szerezték a vezetést (1-0). Kóger válaszára fél percet sem kellett várni (1-1), de az első emberelőnyüket gólra váltották a hazaiak (2-1), így nem sokáig örülhettünk az egyenlítésnek.

Támadásban maradt a KAC, a mieink erejét elsősorban a védekezés kötötte le, és ahogy ilyenkor lenni szokott, ez magával vonta a szabálytalanságokat is. Az osztrákok kíméletlenül éltek a létszámfölényeikkel, így a szünetre tetemes, négygólos különbséget mutatott az eredményjelző (5-1). A krónikához tartozik, hogy mi is játszhattunk fórban, ám ezúttal nem voltunk eredményesek ezekből a helyzetekből.

A játék képe a folytatásban sem változott, a hazaiak akarata érvényesült a jégen. A mieink ugyanakkor jobban figyeltek a védőmunkára, így ellenfelünknek csak egyszer sikerült mattolnia Satosaarit, azt is emberelőnyből. Ezzel Tory mesterhármast ért el - mindhárom gólját emberfórban lőve (6-1).

A záró harmadban visszább esett az iram, a KAC nem erőltette a további gólszerzést, a mieink támadásai pedig rendre elhaltak a "Rekordmeister" védelmén. Az állás már nem is változott, sajnos nem sikerült kozmetikázni a végeredményen.

Klagenfurt AC - Sapa Fehérvár AV19 6-1 (5-1, 1-0, 0-0)
Klagenfurt, 3800 néző, vezette: Bogen, Mathis, Graber.

KAC: Swette - Furey, Ratz, Hundertpfund, Schuller, Craig, Tory, Schumnig, Brandner, Shantz, Geier S., Reichel, Kirisits, Hager, Schneider, Kalt, Geier M., Morgan, Pirmann. Vezetõedzõ: Manny Viveiros.
Sapa Fehérvár: Satosaari - Ackeström, Alén, Palkovics, Martz, Mihály, Bornhammar, Horváth, Vas J., Fekete, Kovács, Jobb, Peterdi, Sofron, Vas M., Ladányi, Benk, Vaszjunyin, Nagy, Kóger. Vezetõedzõ: Jarmo Tolvanen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >