Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megérkeztek a baptisták Port-au-Prince-be, a haiti fővárosba
Megérkeztek a baptisták Port-au-Prince-be, a haiti fővárosba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 18.

ImageAz árvák helyzete eddig sem volt jó Haitin, de a 2010. január 12-i pusztító földrengés után sokkal többen lesznek, és ellátásuk sokkal nehezebb lesz. Az UNICEF tájékoztatása szerint a lakosság 46%-a 18 évnél fiatalabb, így a gyermek áldozatok száma is tragikus mértékü. A katasztrófa után egy nappal a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsoportot indított a katasztrófa sújtotta Haitire. A csoport vezetője a székesfehérvári Pavelcze László, akitől rendszeres tudósításokat kapunk majd a helyszínről.

 

Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat sajtósa elmondta honlapunknak, hogy a hét fős baptista mentőcsapat magyar idő szerint pénteken késő délután megérkezett a haiti fővárosba. A hosszú, viszontagságos út után a központi bázisukat építik ki.

A helyi partnerszervezet már várta a baptista csoportot: az előzetes tervek szerint az orvosok és ápolók egy épen maradt klinikán fogják ellátni az áldozatokat, a speciális mentősök a túlélők mentésében segítenek majd, hacsak a helyi katasztrófavédelmi központ máshová nem irányítja őket.

Egyik humanitárius szakemberek pedig a "Fogadj Örökbe" jelképes gyermektámogatási programot készíti elő a földrengés sújtotta országban. A programról bővebb információ kapható: www.fogadjorokbe.hu  

Segítse Ön is a haiti földrengés áldozatait!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >