Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hatékony, ellenőrzött gazdálkodás szükséges Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 18.

ImageA rossz kormányzati intézkedések és a gazdasági válság miatt létrejött problémák igencsak negatív hatással vannak / és lesznek Székesfehérvárra. A város nagyon rossz helyzetbe került, ám van mód arra, hogy valamelyest javítsunk a kialakult állapoton. – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóján, amelyet Székesfehérvár 2010-es költségvetésének összeállításáról tartott.

 

A frakcióvezető emlékeztette a sajtó képviselőit arra, hogy Székesfehérvárnak még nincs elfogadott költségvetési koncepciója! A Fidesz a múlt héten javaslatot nyújtott be a városvezetés felé, hogy – az előző évek gyakorlatától eltérően – a Közgyűlés már január 28-án tárgyaljon a költségvetésről. Így a székesfehérváriak is előbb kaphatnak majd választ az őket érintő kérdésekre.

„Ha csak február végén kezdődne el a költségvetés megtárgyalása, akkor az akár kampánytémává is válhatna.’ – mondta dr. Cser-Palkovics András - „A labda a város polgármesterénél pattog, aki nem utasította el a javaslatot.”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A frakcióvezető elmondta továbbá: A megye és a város közös intézményfenntartási tervei a következő napokban fognak körvonalazódni. Így tehát az erre vonatkozó számokat a költségvetés már tartalmazhatja is. A költségvetés előkészítése a Hivatal feladata, a beterjesztése pedig a város polgármesteréé.

Az már most lásztik, hogy idén a korábban felvett hiteltörlesztésekkel és halasztott fizetési konstrukciókkal kell szembenéznie a városnak. Ezen kívül az EU-s források önerő-igénye is jelentkezik ebben az esztendőben.

Dr. Cser-Palkovics András szerint a jelenlegi (és a várható) helyzet kezelhető, s biztosítható az intézmények működése is. Ehhez viszont hatékony, ellenőrzött gazdálkodás szükséges.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >