Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fontos győzelem - remek játékkal Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. január 20.

ImageA Sapa Fehérvár végig irányította a játékot a közvetlen rivális, Medvescsak Zágráb ellen, és magabiztos győzelmet szerezve a horvátok elé került a tabellán. - A vasárnapi fiaskó után nagy becsvággyal lépett jégre a Sapa Fehérvár AV19, hogy hazai közönsége előtt visszatérhessen a pontszerés útjára. Remekül kezdődött a mérkőzés, Palkovics egymaga gondoskodott az oly fontos görcsoldó első gólról. A szélső minden útjába eső zágrábit kicselezve a kapuig menetelt, majd könnyedén kilőtte a hosszú oldalt (1-0).

 

A zágrábiak szabálytalanságokkal próbálták megtörni a mieink lendületét, ám ennek köszönhetően több ízben is emberelőnyben játszhattunk. A fórokban felálltunk, a mozgások és a passzok megvoltak, de a lövések nem találtak utat Kristan hálójába. A 12. percben kellett először bravúrt bemutatnia Satosaarinak, amikor Guidarelli lövése irányt változtatott egy korcsolyán - kapusunk azonban fantasztikus reflexmozdulattal hárított.

A másik oldalon jobban működött a helyzetkihasználás ekkortájt: Nagy Gergő lendületesen bevitte a korongot a támadó harmadba, majd átadta az akciót középen kísérő Kógernek, ő pedig kipókhálózta a kaput (2-0). Egy kivédekezett emberhátrány után ismét mi lehettünk többet a jégen, érett a harmadik fehérvári találat, de a szerencse elpártolt tőlünk a döntő pillanatokban.

A játékrész végén kisebb technikai probléma adódott: a zsűrifülke áramellátása megszűnt. Emiatt az eredményjelzőt vezérlő számítógép is felmonda a szolgálatot, így négy másodperccel a szünet előtt kézi időmérés következett. A játékvezető tájékoztatta a csapatokat erről, akik tudomásul is vették. A Zágráb a játék folytatódásakor gyors kontrát vezetett, amelynek végén Satosaari mögé került a korong, ám már időn túl. A hangosbemondó visszaszámolta a másodperceket, ám a játékvezetők elfelejtettek a sípjukba fújni az idő lejártakor, így bár a nézőknek nyilvánvaló volt, hogy véget ért a négy másodperc, a játékosoknak ez nem volt egyértelmű.

A találatot természetesen nem adták meg - a vendégcsapat bosszúságára. A Sapa Fehérvár nagy fölényben játszva megérdemelten épített fel kétgólos előnyt húsz percnyi játékot követően. A második felvonást is úgy kezdte a Sapa Fehérvár AV19, ahogy az elsőt: gyors Palkovics-góllal. Mihály Árpád fülelt le egy zágrábi felszabadítási kísérletet, Palkovicshoz passzolt, aki szép lövéssel mattolta Kristant (3-0). Továbbra is mi irányítottuk a játékot, Mihály és Ackeström lövése is igen ígéretes volt. Csak emberelőnyben tudott a Zágráb kapunk elé kerülni, igaz, ekkor Fox igen közel állt a szépítéshez, de Satosaari megoldotta a feladatot.

Óriási harc volt a jégen, a vendégek keményen küzdöttek a felzárkózásért, a Sapa Fehérvár pedig szellemes, gyors és szép támadásokkal igyekezett növelni az előnyét. Számtalan gólhelyzetet alakítottunk ki, mindegyik sorunk előtt adódott esély a negyedik találat bevitelére, de az állás már nem változott a szünetig.

A befejező húsz perc eleje is hű maradt a hagyományokhoz: megzördült a háló. Ezúttal azonban nem örültünk ennek túlságosan, merthogy a gólt mi kaptuk. Joel Prpic pontos átadással ugratta ki a bal szélen Symth-et, aki lerázta Horváthot, majd kapura tört és nem is hibázott (3-1). Különösebben nem változtatta meg a játék képét ez a fejlemény, maradt a hihetetlen iram és a pálya minden négyzetcentiméteréért folytatott csata. helyzetek is voltak szép számmal: a 46. percben Nagy-Benk-Kóger támadás végén a korong éppen csak fölé szállt, majd a másik oldalon Heerema átadását Fox emelte fölé.

Az 50. percben egy zágrábi emberelőny alkalmával Fortuna is lekacsintott ránk, Pripic lövése centiméterekkel csorgott a kapuvas mellé, pedig Satosaari már verve volt. Kiegészülésünk után Kovács, Vas Márton és Sofron állíthatta volna vissza a három gólos differenciát, de a véghajrára maradt a kétgólos előny. Ted Sator lehozta kapusát, így 6-5 ellen támadtak, majd Ackeström kiállíátasa után már csak négy védőnk próbálta útját állni a horvát rohamoknak.

Hősiesen védekeztünk, így megakadályoztuk a zágrábi felzárkózást, itthon tartva mindkét pontot. A Sapa Fehérvár elejétől a végéig irányította a ma esti mérkőzést, kétséget sem hagyott afelől, hogy a győzelme megérdemelt. A játék képe és a helyzetek száma alapján a gólkülönbség akár nagyobb is lehetett volna.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

A vasárnapi vereség után volt egy kis kérdőjel, hogy hogyan is reagál a csapat a történtekre. Nos, mint láthattuk, jól reagált: az elejétől kezdve készek voltunk a játékra. Mindazonáltal a helyzetkihasznlásunk lehetett volna jobb, de a Zágráb nagyon jó csapat, tele remek képességű játékosokkal, így nagy öröm, hogy le tudtuk őket győzni.

Mestermérleg, Ted Sator:

A jobbik csapat nyert ma este, gartulálok a Sapa Fehérvárnak. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, mindent megtettek, de ez ma ennyire volt elég. Sajnos csak három sornyi bevethető játékosom van, sérülések sújtanak minket, így a sok emberhátrány rengeteg erőnket kivette. Hogy miben látom a fő különbséget a tavalyi és az idei Fehérvár között? A Sapa Fehérvár az egyik legtöbbet fejlődött csapat a ligában, tavalyihoz képest a keret is erősebb, mélyebb, számos játékelem, amely tavaly még nem működött igazán, most meg tud valósulni a jégen. Ugyanakkor a minél jobb helyezésekért folytatott versenyfutás még nem ért véget, szeretnénk még egy játékossal erősíteni a keretünket, hogy javítsuk az esélyeinket.

Sapa Fehérvár AV19 - Medvescsak Zágráb 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Smetana, Podlesnik, Widmann.


Sapa Fehérvár: Satossari - Horváth, Ackeström, Tokaji, Alén, Bornhammar, Jobb, Nagy, Ladányi, Benk, Sofron, Kovács, Martz, Mihály, Palkovics, Vas M., Kóger, Peterdi, Vaszjunyin, Vas J., Fekete. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


Medvescsak Zágráb: Kristan - Seeley, Brumercik, Sertich, Letang, Martin, Powers, Hecimovic, Guidarelli, Smyth, Heerema, Prpich, Rajsar, Prpic, Ouellette, Fox, Jakopic. Vezetőedző: Ted Sator.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >