Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Még három hónap, és befejeződik a Sarló utcai rendelő felújítása
Még három hónap, és befejeződik a Sarló utcai rendelő felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 20.

ImageBár a hivatalos átadási határidő június 30, a kivitelező már április közepén szeretné befejezni a Sarló utcai Orvosi Rendelő felújítását. Az 1981-ben épült rendelőintézet már rendkívül elavult volt, s még a védőnők elhelyezése sem felelt meg a törvényi kötelezettségeknek. A Közgyűlés „régi többsége” nem tett semmit a probléma megoldására, az „új többség” viszont megteremtette a feltételeit annak, hogy korszerűsítsék az épületet, s ne kelljen vacogniuk a gyerekeknek a váróban.

 

Östör Annamária, az Egészségügyi Bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: Az épület egyik szárnyán végeztek a tetőszigeteléssel, s hamarosan elkezdik a másik szárny, valamint a lift felújítását is. Sőt, a gépészeti szerelések is zajlanak már.

A felújítás azért vált égetően szükségessé, mert az ezer négyzetméteres épületben havi háromszázezer forintot kellett fizetni télen a fűtésért – s mégis vacogniuk kellett a betegeknek. Ők pedig igencsak sokan voltak, hiszen a Sarló utcában hat felnőtt és négy gyermekorvosi rendelő látja el az ide tartozó, mintegy tízezer fehérvárit.

Az Egészségügyi Bizottság és a Közgyűlés már 2008-ban egyhangú döntést hozott arról, hogy a rendelőt felújítják, azonban a „régi többség” nem biztosította az ehhez szükséges költségvetési fedezetet. Az „új többség” viszont megteremtette a feltételeket.

A város mintegy tizenkilenc millió forintot nyert pályázaton a felújítási költségekhez, amelyet negyvenöt millió forinttal kellett kiegészíteni.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3191&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >