Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Balsay István: "Törvénybe ütközik a játékkaszinó létrehozása!"
Balsay István: "Törvénybe ütközik a játékkaszinó létrehozása!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 21.

ImageA Velencei tó-Vértes Baráti Szövetség nevében kérelmet nyújtott be a Fejér Megyei Főügyész úrhoz Balsay István, hogy az Ügyészség a közérdek sérelme miatt indítson keresetet a KC Bidding Kft-vel kötött, jogszabályba ütköző koncessziós szerződés semmisségének megállapítása és a szerződéskötés előtti állapot visszaállítása iránt. Ez a koncessziós szerződés, amelyet a pénzügyminiszter 2009. október 9-én írt alá a KC Bidding Kft-vel a Közép-Dunántúli Régióban I. kategóriájú játékkaszinó létesítésére, sérti a szerencsejáték törvény és a versenytörvény rendelkezéseit.

 

A koncesszióról szóló törvényből és a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényből következik, hogy a nyertes pályázat lényeges feltételei a pályázat elnyerésével megváltoztathatatlanná válnak, és a koncessziós szerződést a nyertes pályázatban vállalt feltételekkel, így például az adott helyszínnel, az erre a helyszínre vonatkozó építészeti tervekkel és az ezekre az ingatlanokra vonatkozó jogok alapján kellett volna megkötni.

„A KC Bidding Kft-vel kötött koncessziós szerződés nem a nyertes pályázat feltételeivel, hanem a játékkaszinó helyszínét és terveit illetően alapvetően más feltételekkel került megkötésre, mivel csak arra köteles a KC Bidding Kft., hogy a koncessziós szerződésben szereplő 133 település valamelyikén valósítsa meg a játékkaszinót.” – mondta honlapunknak Balsay István – „Továbbá a koncessziós szerződés megkötésekor az alól is mentesült a KC Bidding Kft., mint a pályázat nyertese, hogy azokra az ingatlanokra vonatkozó tulajdoni vagy használati jogát igazolja, amelyeken meg fogja valósítani a játékkaszinót. Ezáltal sérült a verseny tisztasága, és a nem tiszta verseny, a nem egyenlő feltételekkel megvalósított pályáztatás következtében sérült a társadalom egészének a verseny tisztaságához fűződő érdeke.”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A befektetői csoport sajtóban megjelenő aktuális nyilatkozatai szerint még keresi a beruházás helyszínét, s olyan nyilatkozattal is találkozni, amelyben arra hivatkozik, hogy azt csak 2011. januárjáig kell kiválasztania. A Megyei Közgyűlés alelnökének álláspontja szerint ez ellentétes az egyébként jogszabályba ütköző koncessziós szerződésében tett vállalásaival.

A helyszín már eldőlt, ha a koncessziós szerződés rendelkezéseit nézzük, ugyanis abban az áll, hogy a szerződés aláírásától számított 90 napon belül kellett megalapítania a KC Bidding Kft.-nek a koncessziós társaságot. A koncessziós társaság székhelyének már alapításkor annak a településnek a közigazgatási területén kell lennie, ahol a koncesszió-köteles tevékenységet végzi majd, azaz üzemelteti a játékkaszinót.

„Mivel ezt a koncessziós társaságot székesfehérvári székhellyel alapította meg a KC Bidding Kft., a beruházó-csoport már eldöntötte a koncessziós szerződés értelmében, hogy Székesfehérvár település közigazgatási területén tervezi a beruházást megvalósítani: ott kívánja majd azon ingatlanokat megszerezni 2011. január 1-ig, amelyeken a játékkaszinó-beruházás megvalósul.” – fejezte be gondolatait Balsay István.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >