Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Folytatásban: a Warvasovszky Donát-ügy
Folytatásban: a Warvasovszky Donát-ügy Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 22.

ImageA Fidesz egyetért Warvasovszky Tihamérral abban, hogy minden olyan típusú, önkormányzati cégek vezetőire vonatkozó munkaszerződést nyilvánosságra kell hozni, amellyel az elmúlt napokban foglalkozott a sajtó, például Warvasovszky Donát kapcsán. Erről egyébként már törvény is rendelkezik. „Reméljük, hogy mások mellett Warvasovszky Donát is – megfogadva édesapja tanácsát – nyilvánosságra hozza munkaszerződését.” - reagált Orosz István, a Fidesz városi elnöke Warvasovszky Tihamér tegnapi közleményére.

 

Az említett közlemény a következő (mindenféle változtatás nélkül közöljük, ahogy már megszokhatták olvasóink):

KÖZLEMÉNY

Fiam munkaszerződésének ügyében fellőtt „politikai petárda” durrogását hallva nem vagyok meglepődve. Tudomásul veszem, hogy városunkban is megkezdődött a választási kampány, s mint az ilyenkor „szokás”, minden oldalról beindul a támadás a város hivatalban lévő polgármestere ellen. Azt azonban, hogy ebbe a közszereplőknek nem minősülő, és a politikai szerepvállalástól magukat távol tartó családtagjaimat is belekeverik, tisztességtelennek és erkölcstelennek tartom. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek munkaszerződéseit nem az Önkormányzat köti, így a fiamét sem. Ezért nem kívánok belefolyni a munkaszerződésének ürügyén kavart politikai vitába, bár érzem, hogy vannak, akik ebbe az irányba próbálnak „terelgetni”.

A fiam felnőtt, családos emberként maga dönt az ügyeiről. Ebből következően a munkaszerződésével kapcsolatos kérdések is csak rá mint munkavállalóra és a SZÉPHŐ Zrt. vezetőjére mint munkáltatóra tartoznak. Az önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdasági társaságok felsővezetőit a munkaszerződéseikben foglalt javadalmazásukra és egyéb juttatásaikra vonatkozóan közzétételi kötelezettség terheli; az ezzel kapcsolatos adatok a cégek honlapjain olvashatók. A többi munkavállalónak – beleértve a középvezetőket is - maguknak kell dönteniük arról, hogy nyilvánosságra hozzák-e a munkaszerződésüket vagy sem.

Mindenesetre kezdeményeztem, hogy a gazdasági társaságainknál vezető beosztásban dolgozók munkaszerződései egységes javadalmazási és premizálási feltételek szerint legyenek átdolgozva és módosítva. Ha pedig bármelyik párt, vagy képviselő vizsgálódni akar az önkormányzati többségi tulajdonban álló cégek vezetői szerződéseinek körében, én ezt támogatni fogom. Persze nem csak egy társaság egy emberének szerződését kiemelve, hanem valamennyi önkormányzati tulajdonú társaságnál valamennyi vezetőjének munkaszerződését megvizsgálva.

Őszintén remélem, hogy ebben minden párt és közgyűlési képviselő partnerem lesz. Addig is arra kérem a politikai küzdőtér szereplőit, hogy tisztességes eszközökkel próbáljanak választást nyerni. Engem tekintsenek politikai ellenfelüknek és ne a családomat.

Warvasovszky Tihamér

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5076&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5065&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5055&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5074&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >