Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Két generáció - egy cél!
Két generáció - egy cél! Nyomtatás E-mail
Írta: Németh - Kész Mónika r. szds.   
2010. január 23.

Image-Ezzel a címmel kezdeményezett vetélkedőt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület közreműködésével nagyszülők és unokáik részére. A verseny tegnap délelőtt vette kezdetét. A résztvevők – mind a szépkorúak, mind a fiatalok – nagy izgalommal érkeztek meg reggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tornatermébe, ahol a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai már várták őket.

 

A vagyonvédelmi vetélkedő reggel kilenc órakor vette kezdetét.

 

Image
.

Előtte azonban Neubauer Tamás r. őrnagy, bűnmegelőzési osztályvezető köszöntötte a versenyzőket, és adott tájékoztatást arról, hogy ez a rendezvény tulajdonképpen a megelőző vagyonvédelemmel foglalkozik, amely ez esetben elsősorban a gyakorlati alkalmazhatóságra fókuszál, viszont rendhagyó módszerrel, kicsit más nézőpontból világítanak rá a fontos bűnmegelőzési témákra, összekapcsolva a vagyonvédelmet a fiatalkori bűnözés megelőzésével.

 

Image
.

A köszöntőt követően a verseny ráhangolódása képen a résztvevők egy önvédelmi bemutatót láthattak a fehérvári Árpád Szakképző Iskola rendvédelmi tagozatos két diákjától, valamint a verseny ideje alatt a Rődner Biztonságtechnikai cég vagyonvédelmi tanácsaival is megismerkedhettek.

 

Image
.

Ezután elkezdődött a verseny, amelyen tizenegy csapat indult, mindegyikben két nagyszülő és két unoka. A résztvevőknek bűnmegelőzési, vagyonvédelmi és állampolgári ismereteken túl ügyességi, daktiloszkópiai és kis nyomozós feladatokat is meg kellett oldaniuk a délelőtt folyamán.

 

Image
.

 A feladatok megoldását egy négytagú zsűri értékelte: Láng Hugóné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke, Tajti András, a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonsági Vagyonvédelmi Alapítvány elnöke, Horváth József r. alezredes, az FM RFK Bűnügyi-Technikai Osztály vezetője, valamint Neubauer Tamás r. őrnagy, az FM RFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője.

 

Image
.

Az első helyezett díja értékes műszaki cikk volt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >