Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Szeretnék újra járni!" - egy kislány nagy álma
"Szeretnék újra járni!" - egy kislány nagy álma Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2010. január 23.

ImageSzabó Fédra hamarosan ünnepli a 8. születésnapját. Ő egy székesfehérvári kislány, aki 2009 nyaráig életerős, vidám gyermek volt. Szinte egyik napról a másikra azonban egy rendkívül sajnálatos esemény történt vele: egyszerre kapott szemideg-, agyvelő-, és gerincvelő gyulladást (Devic-szindrómát), aminek következtében mindössze néhány nap leforgása alatt kerekesszékbe került. Fédra a bordáitól lefelé azóta sem érez semmit. Elméje teljesen ép. Játszik, tanul, gyógykezelések sorát végzi, és reménykedik...

 

Az orvosok ugyanis azt mondták a szüleinek, hogy bármikor újra járhat szeretett gyermekük, de garantálni és ígérni semmit sem tudnak. Az viszont biztos, hogy mindaddig, amíg nem épül fel teljesen Fédra – merthogy fontos hinni a felépülésében -, folyamatosan tornáztatnia kell a testét, nehogy elsorvadjanak az izmai.

 

Image
.

Jelenleg az Országos Rehabilitációs Intézetben kezelik, ahol a végtelenségig nem maradhat. Otthon majd tovább kell erősödnie, ami rendkívül magas költségekkel jár. Havonta a 100.000 Ft-ot is eléri a gyógyszerezésének költsége! Ezen kívül két gépre is szüksége van (lenne) Fédrának.

Az egyik – melyet apukájának sikerült elkészítenie – megközelítőleg 500.000 Ft-ba kerülne bolti áron, a másik pedig egy speciális kerékpár (ennek az ára 700.000 Ft körül mozog). Ez utóbbi elkészítése nem megoldható, megvásárlásához viszont anyagi segítségre van szüksége a családnak. Fédrának tehát nem kevés pénzre van szüksége ahhoz, hogy ismét teljes életet élhessen.

 

Image
.

Ahogy ő fogalmazott: „Szeretnék újra járni, és az osztálytársaimmal szaladgálni!” Fontos megemlíteni, hogy az anyagi támogatáson túl szakmai tapasztalatokat, jó tanácsokat is szívesen fogad a család!

Szabó Fédra elérhetőségei:

Bankszámlaszám: 10402908-29013489 (közleményben Szabó Fédra nevére kell hivatkozni)

Telefon: +36 20 334 8616

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >