Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Püspöki szentmise a vizitációs rend 400 éves jubileumi évében Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2010. január 26.

ImageAlapításának négyszáz éves évfordulóját ünneplő Vizitációs szerzetesközösség egy éven át tartó rendezvénysorozatot indított. A jubileumi év első ünnepi szentmiséjét a Budakeszi rendház kápolnájában tartották a közösség egyik alapítójának, Szalézi Szent Ferencnek tiszteletére. Magyarországon egyedül a Székesfehérvári Egyházmegye területén működik Vizitációs szerzetes közösség, amelynek apostoli feladata imádsággal, önmegtagadással, jó példával evangelizálni a világot.

 

Spányi Antal megyés püspök a szentmise főcelebránsa, ennek a szemlélődő imádságnak a fontosságát emelte ki.

 

Image
.

Egyre kevesebben vállalják fel, a zárt kolostori életmódot, pedig nagy szüksége van egyházunknak és egész világnak az elmélyült, imádkozó szerzetesekre. XVI. Bendedek pápa a rend alapítóinak öröksége előtt tisztelegve és megbecsülését kifejezve az ő szellemében tevékenykedő közösség iránt, teljes búcsú elnyerését engedélyezte a rendalapítók Szalézi Szent Ferenc és Chantal Szent Franciska ünnepén, január 24 és augusztus 12-én, valamint az alapítás napján június 6-án, és Jézus Szíve ünnepén, június 11-én.

 

Image
.

A magyarországi Vizitációs szerzetes közösség tagja volt a boldog emlékű Bogner Mária Margit (1905-1933), akinek élete a szeretet hősies gyakorlásával telt, a szenvedés türelmes viselésével.

 

Image
.

Boldoggá avatását a Vizitációs rend és a Székesfehérvári Egyházmegye elindította a Vatikánban, amely reményeik szerint a közeljövőben meg is valósul.

Image
Fotó: dr. Berta Gábor

 
< Előző   Következő >