Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Fidesz a gazdasági növekedés pártján áll Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 28.

Image"Reális a veszélye annak, hogy MSZP újabb adókat fog kivetni azért, hogy pótolja az ingatlanadó eltörlésével kieső tételeket. Ezt megakadályozni csak a kormány leváltásával lehet." - jelentette ki Varga Mihály szerdai sajtótájékoztatóján. - "A Fidesz folyamatosan azon a véleményen volt az ingatlanadóról szóló viták során, hogy ne hozzon új adót a kormány." - emlékeztetett Varga Mihály, majd hozzátette: az Alkotmánybíróság is ezt az álláspontot támogatta tegnap meghozott döntésével.

 

Mint ismeretes, keddi határozatában az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a lakóingatlanok adójára vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

A Fidesz gazdasági szakpolitikusa aláhúzta: a kormány egy átgondolatlan, előkészítetlen és igazságtalan adót akart bevezetni. Az is világossá vált - tette hozzá a képviselő -, hogy Magyarország nem az emberek, hanem a kormányzat tevékenysége miatt jutott a szakadék szélére. Igaz, hogy most megsemmisítette az Ab az ingatlanadó bevezetéséről szóló jogszabályt, azonban az élet nem áll meg, s a kormány újabb rossz és igazságtalan döntéseket akar meghozni - mondta Varga Mihály, megjegyezve: a kormány újabb adók kivetésével akarja pótolni azokat a bevételeket, melyek az ingatlanadó eltörlésével hiányozni fognak az államkasszából.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ez azonban nem megoldás az ország gondjaira - mutatott rá a politikus. Az országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke emlékeztetett arra is, hogy pártja már több ízben megpróbálta arra felhívni a figyelmet, hogy a költségvetés rossz, rengeteg fiktív elem található benne. Eddig 70 milliárdos kiesésnél tartunk erre az esztendőre - szögezte le Varga Mihály.

A fideszes honatya újságírói kérdésre válaszolva elmondta: ha megnyerik a választásokat, akkor először egy pontos leltárt kell készíteniük, melyben felmérik, hogyan áll az ország, mi minden hiányzik, de végül minden bizonnyal hozzá kell majd nyúlnia az új kormánynak a költségvetéshez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >