Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lakásotthonok korszerűsítése Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. január 28.

ImageÖrömteli folyamat vette kezdetét Sárbogárdon, egy TIOP pályázat elnyerésének köszönhetően majd’ 40 millió forintból lakásotthonok korszerűsítésébe kezdhet a megyei önkormányzat! 94 százalékos Uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával csaknem 40 millió forintot költhet a megye a Gyermekvédelmi Központ öt lakásotthonának (négy sárbogárdi és egy lepsényi) korszerűsítésére. Az épületek gépészeti berendezései, szigetelése, tetőzete, a falak hőszigetelése, a belső burkolatok, fűtő- és vizes berendezései mind elavultak, egyik-másik harminc éve szolgál már.

 

Deresné Tanárki Mária, a Gyermekvédelmi Központ vezetője köszöntötte a megjelenteket, és a gyermekellátás szempontjából igen nagy fontosságúnak nevezte az eseményt. Mint dr. Balogh Ibolya bészédjében elmondta, Fejér megye önkormányzata a gyermekvédelmi- és ellátó hálózat fenntartását, fejlesztését mindig is elsőrendű feladatai közt tartotta számon.

 

Image
.

Mégis, az eltelt évek során, sajnos minden igyekezet dacára sem sikerült ezeket a házakat folyamatosan felújítani, korszerűsíteni, pedig ezek az otthonok adnak mintát a gyerekeknek későbbi életükhöz, az ezekben látottak, tapasztaltak alakítják értékrendjüket, vágyaikat, határozzák meg azt, hogyan állják meg majd a helyüket önálló életükben.

 

Image
.

Tény: az önkormányzatnak magának, a jelenlegi normatíva- és jövedelemszerző rendszer mellett esélye sem lett volna arra, hogy a szükséges pénzt előteremtse, igen jól jött tehát a pályázati támogatás. Kell a lehetséges források folyamatos keresése, kell az önkormányzat és a

Gyermekvédelmi Központ munkatársainak lelkiismeretes előkészítő és végrehajtó munkája az ilyen eredményekhez – fejezte be az elnök asszony -, és akkor remélni lehet, hogy mindezen erőfeszítések legfőbb haszonélvezői végül azok a gyerekek, fiatalok lesznek, akik az új, komfortosabb, korszerűbb, kellemesebb lakásotthonokban nőhetnek majd fel.

 

Image
.

A projektindítón részt vett Varga Gábor, a megyei közgyűlés tagja, az Önkormányzati, Vidékfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Cece polgármestere is, valamint a kivitelező cég képviseletében annak vezetője, Tar József, aki - dr. Balogh Ibolyával együtt - a gyerekek és a nevelők jelenlétében aláírta a munkára megkötött szerződést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >