Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyugdíjügyben lebukott az MSZP
Nyugdíjügyben lebukott az MSZP Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 31.

Image"Ha folytatódna a Gyurcsány-Bajnai-korszak, akkor könnyen lehet, hogy a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárt lennének kénytelenek megélni, eltűnhetne a magánnyugdíjpénztári befektetések nagy része és tovább csökkenhet a nyugdíjak értéke." - jelentette ki Soltész Miklós szombaton a Fidesz Nyugdíjas Tagozatának rendezvényén. Hozzátette: a decemberben elfogadott nyugdíjpénztár-átalakítási törvény a nyugdíjpénztárak 2000 milliárd forintos vagyonát akarja eltüntetni és részvénytársaságokba kivinni.

 

Soltész szerint a törvény arra is lehetőséget ad, hogy a befizetéseket off shore cégekbe kimentve veszélyeztessék a nyugdíjak kifizetését és a nyugdíjmegtakarításokat.

A "Védjük meg a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat!" című fórumon a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetvezetője úgy fogalmazott, hogy az MSZP ugyanúgy hazudozik, mint a 2006-os választások előtt, ahogy akkor, most is átveri az időseket. A szocialisták lebuktak: a választások előtt ígérnek, a választások után pedig - ha nyernének - megszorítanának - jegyezte meg.

 

Image
Fotó: Fidesz

Soltész Miklós azt mondta, joggal várja el mindenki a szocialistáktól, és a miniszterelnök-jelöltjüktől, Mesterházy Attilától, hogy válaszoljanak a következő kérdésekre: miért vették el a 13. havi nyugdíjat és az 540 ezer rokkantnyugdíjas 60 ezer forintos emelését, miért csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években. Miért emelték a nyugdíjkorhatárt 62 illetve 65 évre, miért csökkentették 2008-tól 8 százalékkal a nyugdíjba menők nyugdíj-megállapítását, miért vették el több tíz ezer nyugdíjastól a közgyógyellátást? - tette fel a kérdést.

A fideszes politikus arra is választ várna, hogy miért büntetik a 40 évi munka után előrehozott öregségi nyugdíjra pályázókat további 8 százalékos büntetőlevonással, és miért büntetik azokat a munkát vállaló nyugdíjasokat - járulékbefizetéssel és magasabb adósávba sorolással -, akik gyermekeiket, unokáikat próbálják segíteni. Miért nem büntetik meg azoknak a súlyos bűncselekményeknek az elkövetőit, akik a statisztikák szerint 40 ezer nyugdíjasnak tették tönkre az életét? - kérdezte.

Soltész szerint arra is válaszolniuk kellene a szocialistáknak, miért vették el több tízezer nyugdíjas gáz- és távhőtámogatását az elmúlt években? Mint mondta, a Fidesz-KDNP, ha kormányra kerül, meg fogja védeni a nyugdíjasokat ezektől a támadásoktól, és reálértéken emelni fogja a nyugdíjak értékét ugyanúgy, ahogyan az az Orbán-kormány alatt történt.

A polgári kormány 22,5 százalékkal, míg az azt követő Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok csupán 19, 6 százalékkal növelték a nyugdíjak értékét - hangsúlyozta Soltész Miklós.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >