Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rendőrségi hírek: Kínzás, lopás, rongálás... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 01.

ImageÉgő cigarettát nyomott a kismama szeme alá volt élettársa… Kiskorú lányokat támadtak meg hasonló korú fiúk… Elloptak egy Mercedes A 160 típusú gépkocsit… Erőszakos jelleggel koldult egy hajléktalan férfi Móron, s zaklatta a vásárlókat… Borospincéket törtek fel és vandálkodtak ismeretlen tettesek…

 

A Fejér Megyei Rendőr-kapitányság illetékességi területén január 31-én 05.00 óra és 2010. február 01-jén 05.00 óra között történt jelentősebb események leírása Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivőjének tájékoztatása alapján:

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során személyi sérüléses közlekedési baleset nem történt.

Székesfehérvári Rk.:

Vasárnap hajnalban a rendőrök egy 27 éves lepsényi férfivel szemben intézkedtek. A személy ugyanis még szombaton éjszaka megjelent volt élettársa lepsényi lakásában, ahol az öthetes kismamát tettleg bántalmazta, majd egy cigarettacsikket nyomott el a nő bal szeme alatt. A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A férfit a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol könnyű testi sértés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Soponyán, a Gábor Áron közben lévő szabadtéri mezőgazdasági kiállításon szombat 17.00 óra és vasárnap 10.00 óra közötti időben ismeretlenek mezőgazdasági gépeket döntöttek el, illetve tájékoztató táblákat rongáltak meg. A kár 50.000.- Ft.

Elloptak egy Ford Fiestát Székesfehérvár, Sarló utcából. Az autó rendszáma: VID-181. Értéke: 1.500.000.- Ft.

Vasárnap délután egy kislángi férfi tett bejelentést, mert volt élettársa családi házának kerítését megrongálta, valamint házának felgyújtásával fenyegetőzött. A keletkezett rongálási kár: 10.000.- Ft. A rendőrök a 19 éves nőt tegnap este tartózkodási helyéről előállították, majd a Forrónyom garázdaság és zaklatás miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Dunaújvárosi Rk.:

Vasárnap délelőtt egy ercsi asszony tett bejelentést a rendőrségre, mert 13 éves, valamint 9 éves kislányát a boltból hazafelé megtámadta két 12 év körüli gyerek. Rángatták a két kislány biciklijét, meg a táskáját, illetve a nagyobbikat meg is ütötték, míg a kisebbiket hógolyóval dobálták meg. Sérülésük a bántalmazás során nem keletkezett. A két támadó üres kézzel futott el a helyszínről.

Elloptak egy Mercedes A 160 típusú gépkocsit Dunaújváros, Petőfi utcából, egy családi ház garázsából. Az autó rendszáma: KGP-779. Értéke: 3.500.000.- Ft. Az elkövetők a garázs felfeszítésével 100.000.- Ft-os kárt okoztak. Egy 49 éves hajléktalan személy elővezetésére került sor ma hajnalban. A férfit a rendőrök a kapitányságról a Pálhalmai BV Intézetbe szállították át tíznapos elzárásra.

Sárbogárdi Rk.:

Sárbogárd, Suszter hegyen ismeretlenek feltörtek nyolc darab borospincét. Az elkövetők az ablakokat, illetve az ajtókat feszítették fel, majd a pincékbe bejutva, onnan gázpalackot, mikrohullámú sütőt, rotációs kapát, valamint bort tulajdonítottak el. A lopási kár összesen 171.000.- Ft. A rongálással az elkövetők további 777.000.- Ft-os kárt okoztak. A rendőrök keresik a tetteseket.

Móri Rk.:

Az egyik móri áruház biztonsági őre tett bejelentést a rendőrségre a déli órákban azzal kapcsolatban, hogy az üzlet parkolójában egy hajléktalan férfi erőszakos jelleggel koldul, és zaklatja a vásárlókat. A rendőrök a férfit igazoltatás alá vonták, majd tekintettel arra, hogy a délelőtt folyamán ugyanezen cselekménye miatt már intézkedtek vele szemben, szabálysértés továbbfolytatása miatt előállították a kapitányságra, ahol megindult vele szemben az eljárás.

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök ittas járművezetővel szemben nem intézkedtek.

 
< Előző   Következő >