Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 'Káosz a nyugdíjrendszerben" - nyugdíjas fórum a Malom Házban
'Káosz a nyugdíjrendszerben" - nyugdíjas fórum a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 01.

ImageA Fidesz Frakció megkezdte a 2010. évi önkormányzati költségvetés pontosításához szükséges egyeztetéseket. Ennek első állomásaként ma délelőtt meghívták a Malom Házba a nyugdíjas szervezetek vezetőit, akik hangot adtak félelmeiknek az MSZP „nyugdíjasokat sértő politikája” miatt. A megbeszélésen szóba kerültek a nyugdíjas rendszer problémái, valamint a Fidesz által javasolt „megoldások”.

 

A találkozón dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás tanácsnok fogadta a nyugdíjasokat. A politikusok először ismertették a Fidesz „Garancia-programját”, majd a jelenlévők is szót kaptak: a felszólalók szinte mindegyike félelmeinek adott hangot.

 

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

A VOKE nyugdíjas klubjának vezetője például attól retteg már évek óta, hogy a MÁV eladja a VOKE épületét, s nem lesz hol összegyűlnie csoportjának.

Dr. Cser-Palkovics András erre elmondta, hogy a Malom Házban bármikor, bármelyik nyugdíjas csoport gyűlést tarthat, programokat szervezhet – térítésmentesen! Így tehát nem kell aggódniuk az időseknek, nem kell a kevés nyugdíjukból terembérletre költeniük – ha éppen úgy alakul, hogy menniük kell jelenlegi „helyükről”.

 

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Többen arra panaszkodtak, hogy igazságtalan a nyugdíj-elosztás – sok fiatal rokkantnyugdíjas többet kap, mint aki egész életében dolgozott és fizette a járulékait, valamint nehezményezték az özvegyeket érintő korrekciós intézkedések „kidolgozatlanságát” is.

 

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

E témákkal kapcsolatban az országgyűlési képviselő elmondta: az MSZP-s kormány minden intézkedésére az a jellemző, hogy itt-ott belekapnak a dolgokba, hogy aztán hangzatos mondatokkal hirdessék: „Tettek valamit!”, ám ezekkel a cselekedetekkel csak kárt és káoszt okoztak, mintsem hasznot és igazságos nyugdíjrendszert….

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
Fotó. Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >