Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Utazás a koponyám körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageKarinthy Ferenc legnépszerűbb regénye az Utazás a koponyám körül, amelyet az agydaganata miatt bekövetkezett eseményekről írt. A műben részletesen feltárja az agyműtét közbeni gondolatait, érzéseit – s talán emiatt is lett olyan közkedvelt e könyv az orvosok és az olvasók körében is. A művet február 12-én a Vörösmarty Színház Stúdió Színpadán tekinthetik meg az érdeklődők, a nyilvános főpróbára pedig február 11-én, 19 órakor kerül sor.

 

Az előadást Karinthy Ferenc és Karinthy Márton műveinek felhasználásával Benedek Miklós állította össze. A darab főszereplője Kelemen István.

Vida-Szűcs Lajostól megtudtuk, hogy az Kelemen István gárdonyi lakos, akit akár „gárdonyikumnak” is nevezhetjük: számos TV-sorozatban szerepelt már. A kilencvenes években, “ifjú titánként” a Madách Színház akkori legendás gárdájának volt tagja. Jelenleg a fehérvári Vörösmarty Színházban dolgozik, de helyi kivitelezésben rendszeresen hangjátékok “gyártásával” örvendezteti meg a gárdonyiakat.

 

Rendező: Benedek Miklós

Karinthy - akit „úgy használnak, mint a krumplit először Európában; virágát és gyümölcsét letépik, gyökérgubóját eldobják” - kéri a közönség „különleges figyelmét”, örökbecsű sziporkáihoz. „Ha egyedül vagyok a szobában, akkor ember vagyok, ha bejön egy nő, akkor férfi lettem, és annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.” Az agydaganatos, beteg szervű, de épelméjű szerző utazik egy nem mindennapi fej, saját koponyája körül. Ismerje meg a tumoristát! Esetleg, viszont.

16 éven felülieknek!

Játékidő: 1 óra 30 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >