Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Rendőrségi hírek: halálos baleset, öngyilkossági kísérlet...
Rendőrségi hírek: halálos baleset, öngyilkossági kísérlet... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageHalálos kimenetelű közlekedési baleset történt… Kerékpárt lopott egy hajléktalan férfi, ám annak jogos tulajdonosa egy kocsma előtt járva felismerte a biciklit… Egy asszony telefonált be a rendőrségre azzal, hogy megjelent nála egy ismeretlen hölgy, aki zavartan viselkedik, és nem akarja elhagyni az otthonát… Egy nő kereste meg a rendőrséget azzal, hogy munkaadója öngyilkos akar lenni, gyógyszereket szedett be, és bezárkózott a lakásába…

 

Az alábbiakban olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2010. február 01-jén 05.00 óra és 2010. február 02-án 05.00 óra között történt jelentősebb események leírása Németh-Kész Mónika rendőr-százados, a FMRK szóvivőjének tájékoztatása alapján:

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy halálos és kettő könnyű kimenetelű személyi sérüléses közlekedési baleset történt.

08 óra 05 perckor történt baleset a 8123-as úton Zámoly és Székesfehérvár között. Egy Citroen a havas úton fékezés közben megcsúszott, és az előtte szintén a csúszós út miatt keresztbe fordult Ford Transit oldalának ütközött. A balesetben a Ford jobb első utasa könnyen sérült.

13 óra 25 perckor Gyúró, Petőfi utcában történt egy halálos kimenetelű közlekedési baleset. Egy Suzuki Swift sofőrje vezetés közben feltehetően rosszul lett, és autójával így csapódott neki az egyik családi ház kerítésének. Az 50 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

21 óra 20 perckor történt baleset Nagyvenyimen. Egy Opel Astra a Deák Ferenc utcában a havas úton megcsúszva áttért a szemközti sávba, ahol elsodort egy gyalogost, aki ennek során könnyen sérült. A gépkocsivezető ugyan a helyszínen megállt, de miután látta, hogy a gyalogos a földről felkel, eltávozott a helyszínről. A rendőrök keresik a fehér Opel Astrát, és annak sofőrjét.

Székesfehérvári Rk.:

Szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök azt a 32 éves fehérvári férfit, akit a fehérvári Seregélyesi úton vontak ellenőrzés alá, és kiderült, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság tavaly májusától idén március 26-ig a vezetéstől eltiltotta. A férfivel szemben őrizetbe vétele mellett indult meg az eljárás.

Délben egy 24 éves csóri férfivel szemben intézkedett a körzeti megbízott. A személy ellen ugyanis a fehérvári nyomozók büntetőeljárást folytatnak lopás elkövetése miatt, és mivel ez idáig nem történt meg kihallgatása, a KMB-s a férfit előállította a kapitányságra, ahol a Forrónyom gyanúsítottként hallgatta ki.

A délután folyamán a rendőrök két hajléktalannal szemben intézkedtek. A nap folyamán ugyanis az egyik fehérvári áruház elől ismeretlenek eltulajdonítottak egy női kerékpárt, és a sértett azt megtalálta a fehérvári Móri úton lévő kocsma előtt, és azonnal betelefonált a rendőrségre. A járőrök a sértett által adott személyleírás alapján a kocsmában igazoltatták a lopással összefüggésbe hozható két személyt, majd előállították a kapitányságra, ahol egyiküket tanúként, míg a másikat gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. A sértett még a tegnapi napon visszakapta kerékpárját.

Dunaújvárosi Rk.:

A délelőtt folyamán a rendőrök elfogtak egy ercsi-sinatelepi férfit, aki ellen a Dunaújvárosi Városi Bíróság adott ki elfogatóparancsot lopás elkövetése miatt. A személyt a rendőrök a bíróságra vitték. Egy előszállási asszony telefonált be a rendőrségre azzal, hogy megjelent nála egy ismeretlen hölgy, aki zavartan viselkedik, és nem akarja elhagyni az otthonát. A rendőrök a helyszínre érve megállapították a hölgy adatait, akiről kiderült, hogy a Polgárdi-Tekerespusztai Rehabilitációs Intézet lakója, ahonnan engedély nélkül távozott el. A nőt a rendőrök – állapotára való tekintettel – a dunaújvárosi kórház pszichiátriájára vitték.

Bicskei Rk.:

Bicske, Kisfaludy utcában vontak ellenőrzés alá a rendőrök egy tatabányi férfit. Az ellenőrzése során kiderült, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki ellene. A személyt előállítását követően a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

Sárbogárdi Rk.:

Fa-tolvajokat ért tetten Cece külterületén, a Németkéri úton egy férfi. Azonnal betelefonált a rendőrségre. A járőrök a helyszínre érve elfogták a két cecei férfit, majd előállították őket a Cecei Rendőrőrsre. Kiderült 80 kg akácfát vágtak ki. A két személy ellen lopás miatt szabálysértési eljárás indult.

Éjszaka ismeretlenek hatoltak be egy kislóki idős házaspárhoz. A két csuklyát viselő személy a házba az ajtót befeszítve jutott be, ahol a 77 éves férfit az ágyra lökték, majd a lakásban kutatást végeztek. Az idős bácsi azonban egyiküket fejbe vágta egy fémfokossal, melynek során az elkövetők üres kézzel elmenekültek a helyszínről, még a feszítővasat is hátrahagyták. A bácsi a bűncselekmény során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Felesége nem sérült meg.

Gárdonyi Rk.:

Kápolnásnyékről telefonált be a rendőrségre egy hölgy azzal, hogy munkaadója öngyilkos akar lenni, gyógyszereket szedett be, és bezárkózott a lakásába. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, majd behatolva az épületbe, onnan kihozták a földön fekvő idős asszonyt. A hölgyet a mentők a fehérvári kórházba szállították további ellátás végett.

Baracskán egy 81 éves férfihez törtek be ismeretlenek. Amíg az idős úr elment otthonról, ismeretlenek az ajtót befeszítve bementek a lakásba, ahonnan ékszereket, készpénzt, valamint takarékbetétkönyvet vittek el. A kár több, mint másfél millió forint.

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök három ittas gépkocsivezetővel és egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek.

 
< Előző   Következő >