Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nehézzé tettük, de megvan a két pont
Nehézzé tettük, de megvan a két pont Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. február 03.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 tekintélyes előyt épített fel az Acroni Jesenice ellen, ám néhány védelmi kihagyás miatt kis híján kiegyenlítettek a szlovének. Végül azonban miénk lett a győzelem. - Mezőnyjátékkal indult a találkozó, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Az első igazi helyzet a vendégek előtt adódott, ekkor Palkovics szabálytalansága kellett, hogy elháruljon a gólveszély. Az emberhátrányunk alatt kis híján mi jutottunk vezetéshez: Martz szemfülesen korongot szerzett és egyedül mehetett Grumet-Morrisra.

 

A szólót sajnos nem tudta gólra váltani, mindenesetre örömteli módon simán kivédekeztük a két percet. Hamarosan mi lehettünk fórban, de egyetlen helyzetig jutottunk csak, ezt Mihály dolgozta ki szép cselt követően. A 14. percben Robins ugrott ki a védőink között, Hetényi hatalmas bravúrral védte a ziccert.

A gólcsend még ebben a percben megtört: Sofron szép passzal kínálta meg Kovácsot, aki egy látványos csel után mattolta a szlovének kapusát (1-0). Beindult a gólgyártás: egy perc sem telt el, és Fekete visszatett korongját Palkovics vágta a kapuba (2-0). Örömünkbe kisvártatva üröm vegyült, elveszítettük a játékszert, a kontra végén pedig a kapu mögül feladott pakk valahogy Hetényi mögé került (2-1). A harmad végén ismét emberhátrányba kerültünk, de némi szerencsével megőriztük az előnyt a szünetre.

Összességében jól játszott a Sapa Fehérvár, vezetése megérdemelt volt. A középső felvonás jól indult, hamar emberfórban találtuk magunkat. Éltünk is vele, Palkovics hámozta át magát a védőkön, majd Mihályhoz játszott, aki közvetlen közelről átcsúsztatta a pakkot a gólvonalon (3-1). A folytatásban felpaprikázódtak a kedélyek. Sofron meglehetősen keményen palánkra kent egy szlovén játékost, ráadásul a büntetőpadnál, ahol nincsen plexi. A játékvezető - jogosan - 2+10 percet ítélt hátulról lökésért. Csatárunk el is indult, hogy letöltse a büntetését, ám ekkor rárontott Sabolic, hogy elégtételt vegyen a társát ért sérelem miatt.

A bíró 5 perc + végleges fegyelmivel kizárta a játékból a sportszerűtlen szlovént. Így három percig emberelőnyben játszhattunk, amely egy újabb jesenicei szabálytalanság miatt szűk másfél perc kettős fórrá változott. Gyorsan, pontosan, szellemesen játszottuk az 5-3 elleni helyzetet, érett a gól, ám nem jött össze. Nem úgy a 33. percben egyenlő létszámnál! Kóger a bal oldalról szenzációsan látta meg a kapu torkában helyezkedő Vas Jánost, aki közvetlen közelről a léc alá emelt (4-1). Úgy tűnhetett, hogy ezzel véget értek az izgalmak, pedig csak ekkor kezdődtek! Egy perc sem telt el, amikor Susanj és Nagy Gergő keveredett nézeteltérésbe, amely hatalmas ökölpárbajba torkollott. Fiatal centerünk nem kímélte ellenfelét, rettenetes erejű ütéseket mért a fejére - jól elverte a heves szlovént.

A bunyó végén mindkét fél átlépte a sportszerűség kereteit: Susanj obszcén gesztusokkal üzent a hazai publikumnak, Nagy Gergő pedig kissé feleslegesen ünnepeltette magát. Szerencsére Fussi játékvezető csak az előbbit látta, így Susanj végleges kiállítást, míg Nagy Gergő 5 perc + végleges fegyelmit kapott. A közjáték a jelek szerint a mieinket zavarta meg jobban, gyors egymásutánban ugyanis kétszer is kihagyott a védelmünk. Ezt előbb Elik, majd Ticar használta ki, így egyszeriben szoros lett az állás (4-3). Sőt, egy emberhátrányunk alatt akár ki is egyenlíthetett volna az Acroni, de ekkorra már helyreállt a koncentráció hazai oldalon.

A befejező húsz percre nagy elánnal jöttek ki a vendégek, megérezték, hogy lehet keresnivalójuk. Újabb fórt kaptak, de nem tudtak élni vele - őrizte előnyét a Sapa Fehérvár. A 47. percben aztán meghűlt a drukkerek ereiben a vér: Golubovski bődületes kapuvasat lőtt. A mieink is érezték, hogy nem vezet jóra, ha ráülünk az eredményre, Vas János két ízben is tesztelte Grumet-Morris reflexeit.

A harmad derekán az ötödik alkalommal is a vendégkapuban táncolt a korong, ám Fussi nem adta meg, mondván magas bottal juttatta a gólszerző a ketrecbe a pakkot. Izgalmasan teltek a percek, hiszen egy gól a jégkorongban nem valami sok, ráadásul a Jesenice már a meccs folyamán talált egy-két gólt. Andersson kiállítása a lehető legrosszabbkor jött, de fegyelmezett védőmunkával elhárítottuk a veszélyt. A végén lehozta kapusát Posma edző, de leperegtek a másodpercek. A Sapa Fehérvár megérdemelten győzte le a Jesenicét egy ideges hangulatú mérkőzésen.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

Az első harmadban jól játszottunk, ám a második harmadban látottakkal nem vagyok elégedett. Néhány buta hibával felhoztuk az ellenfelet. Aztán az utolsó húsz percben már okos játékkal rukkoltunk elő. Az ellenfél játéka igen lelkes volt, olyannyira, hogy sokszor talán túl lelkes is, nem egyszer szétesett a játékrendszerük, mindenki mozgott mindenfele. Ez ellen nem könnyű játszani, hiszen kiszámíthatatlanná teszi az ellenfelet. A mai meccsen láttam sok biztató momentumot, de számos negatívumot is, amelyből tanulnunk kell.

Mestermérleg, Mike Posma:

- Az első húsz percben nem volt elég elszántság a játékunkban, nem voltunk elég intenzívek. A folytatásban aztán felpörögtünk, de nem sikerült már kiegyenlíteni. Itt soha nem könnyű játszani, ma sem volt az.

- Mit gondol arról, hogy a verekedő játékosa obszcén gesztusokat mutogatott a hazai közönségnek miközben elhagyta a játékteret?

- A hazai közönség is obszcén gesztusokat mutogatott a játékosnak. Ha a nézők üvöltöznek a játékossal és mutogatnak neki, a játékos miért ne üvöltözhetne vissza és mutogathatna? A magam részéről semmi kivetnivalót nem találok ebben.

Sapa Fehérvár AV19 - Acroni Jesenice 4-3 (2-1, 2-2, 0-0)
Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Fussi, Zehenthofer, Ettlmayr.


Sapa Fehérvár: Hetényi - Alén, Ackeström, Palkovics, Fekete, Mihály, Andersson, Bornhammar, Vas J., Martz, Kovács, Horváth, Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi, Vaszjunyin, Jobb, Benk, Nagy G., Kóger. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


Jesenice: Grumet-Morris - Kovacevic, Rebolj, Makrov, Elik, Robins, Dück, Susanj, Terlikat, Hafner, Hebar, Pretnar, Golubovski, Brus, Sabolic, Jeglic, Zupancic, Slivnik, Manfreda, Ticar, Remar. Vezetőedző: Mike Posma.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >