Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az adathamisítási és a BKV-botrány összeért
Az adathamisítási és a BKV-botrány összeért Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 04.

Image"Az adathamisítási és a BKV-botrány ma összeértek és eggyé váltak" - kommentálta Szijjártó Péter azt az értesülést, miszerint a képviselőjelöltségtől visszalépett Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes helyett Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkárt indíthatja az országgyűlési voksoláson az MSZP. Mindezek alapján a Fidesz elnöki stábjának vezetője úgy látja, hogy "az MSZP ma még mindig Gyurcsány Ferenc pártja", ahol a volt miniszterelnöknek azok az emberei kapnak lehetőséget, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne a közéletben.

 

Azoknak ugyanis, akik részt vesznek abban, hogy az emberek elől adatokat titkolnak el, és számukra fontos adatokat hamisítsanak meg, nyilvánvalóan nincsen helyük a politikában - tette hozzá. 

Ezzel kapcsolatban Szijjártó úgy fogalmazott, hogy Katona Tamás a 2006-os választások előtti adathamisítások egyik "kulcsfigurája", egyúttal pedig Gyurcsány Ferenc embere. Mint emlékeztetett, Katona 2004 óta a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára, vagyis "az adathamisítások és -eltitkolások egyik kulcshelyszínén volt az egyik vezető".

Szijjártó Péter az Országgyűlési költségvetési bizottságának tegnapi üléséről azt mondta: bebizonyosodott, hogy a szocialista kormány meghamisította és eltitkolta a gazdaság tényleges adatait 2006-ban, ennek révén pedig elvette az emberektől azt a lehetőséget, hogy az ország valós helyzetének tudatában adják le a szavazatukat a parlamenti választáson.

 

Image
Fotó: Fidesz

A testület előtt Katona Tamás "semmilyen módon nem tudta megcáfolni ezt az állítást, csak kétségbeesett magyarázkodásra tellett tőle" - jegyezte meg. Sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter arra a mai hírre, hogy a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával Tóthfalusi Györgyöt, a BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnökét, Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját, és M. Lászlót, egy kommunikációs cég vezetőjét is kihallgatta, úgy reagált, ez is azt bizonyítja, hogy Hagyó "nem magányos harcos" volt.

"A BKV-nál minden pártérdekek mentén és pártutasításra történt. Ma már egyáltalán nem kérdés, hogy a BKV MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, ahonnan talicskával tolták ki a közpénzt" - jelentette ki.

Úgy vélte, hogy ilyen jellegű visszaéléseket a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció "legmagasabb szintű tudása és támogatása nélkül" nem lehetett volna végrehajtani. Mint hangsúlyozta, Hagyó a szocialisták első számú embere volt a városházán, tehát az MSZP vezetőinek egyértelmű tudtával, felhatalmazásával vagy utasításával történt "mindaz, ami a BKV-nál történt".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >