Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bizonyos, hogy az MSZP újra ingatlanadót akar Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 05.

Image"Oszkó bevallotta, hogy már a fiókjában van az MSZP ingatlanadó tervezete." - mondta László Tamás fideszes országgyűlési képviselő, csütörtöki sajtótájékoztatóján. László emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság eltörölte az ingatlanadót, s ezzel győzött a józan ész, mivel egy elhibázott, igazságtalan és tisztességtelen adót akart bevezetni a kormány. -"Azóta viszont - fogalmazott a fideszes képviselő - rendre jelennek meg kormányzati nyilatkozatok, amelyek alapján egyértelművé vált, hogy az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről, és ha folytatódni fog a Gyurcsány-korszak, akkor a szocialisták újra be fogják vezetni valamilyen más módon, más néven ezt az adófajtát."

 

Legutóbb Oszkó Péter "buktatta le az MSZP-t, amikor elszólta magát, hogy a fiókjában van az ingatlanadó bevezetésének a terve" - idézte a pénzügyminisztert László Tamás. A kormány közel sem nyugodott bele, hogy elbukott az ingatlanadó tervezete az Alkotmánybíróság döntésével - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve: az MSZP fenyegetése továbbra is ott van az emberek feje felett.

"Úgy néz ki, hogy az MSZP és a kormány újra trükközni akar, újra bosszút akar állni az embereken, és újra az emberektől akarja beszedni a teljesen feleslegesen várt bevételt."

 

Image
Fotó: Fidesz

László Tamás szerint a kormánynak az elmaradó bevételre való hivatkozása teljesen hamis és megalapozatlan, hiszen a Fidesz már hónapok óta arra figyelmeztet, hogy a költségvetés fiktív számokon alapul. Az ingatlanadó bevezetésének a veszélyét az emberek megszüntethetik: le kell váltani az MSZP-kormányt, le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, mert ha folytatódik, az az ingatlanadó újbóli bevezetését jelenti - összegezte álláspontját László Tamás.

Mint ismeretes, Oszkó Péter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című vasárnap esti műsorában kijelentette: kudarcnak tartja, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a vagyonadóhoz kapcsolódó ingatlanadót, de a kidolgozott vagyonadóztatás koncepciója igen csekély változtatással "bármikor elővehető a fiókból".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >