Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sértettekből gyanúsítottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 05.

ImageLand Rover Freelander gépkocsijuk ellopását jelentette be a rendőrségen január 31-én egy férfi és egy nő, de tanúkihallgatásuk során a kettejük vallomása nem egyezett, ami szemet szúrt a gárdonyi nyomozóknak. Később kiderült, a bank tulajdonában lévő autót ők maguk adták tovább értékesítés céljából egy szerelőnek. A Gárdonyi Rendőrkapitányságon mind a hárman sikkasztással lettek meggyanúsítva…

 

Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője közölte a részleteket honlapunkkal: Egy sukorói nő és kápolnásnyéki barátja vasárnap azzal telefonált be a Gárdonyi Rendőrkapitányság Ügyeletére, hogy Velencén, a Tópart utcából, a szabad strand parkolójából ellopták a hölgy Land Rover Freelander típusú gépkocsiját.

Miután bementek a kapitányságra, és megtörtént tanúkihallgatásuk, a nyomozók összevetették a két vallomást, ami több momentumban is eltért egymástól. Amikor erre rákérdeztek a hölgynél, bevallotta, hogy az egészet csak kitalálták, mert a két és fél millió forintot érő autóján a hitelt adó banknak opciója van, és miután a gépkocsit egy érdi férfinek odaadták, a barátjával ezt a megoldást találták a legjobbnak.

A további kihallgatások és adatgyűjtések után kiderült, hogy a gépkocsi motorja 2009. nyarán elromlott, így a pár újat vett egy érdi szerelőtől. Pár hónap után azonban az is felmondta a szolgálatot, így a kocsit elvitték az érdi férfihez. A szerelő azonban azt mondta nekik, hogy sokba kerülne az autó javítása, és jobban járnának, hogyha szétszednék, és eladnák az alkatrészeit. A bank opciója miatt meg a rendőrségen jelentsék be, hogy az autót ellopták. A pár akkor még ebbe nem akart belemenni, de miután az autót otthagyták a férfinek, és az kéréseik ellenére nem adta nekik vissza, az álbejelentés mellett döntöttek.

A nyomozók a héten elfogták az érdi autószerelőt is, akinek a műhelyében házkutatást tartottak. Ott feltalálásra kerültek a Land Rover alkatrészei, amiket a rendőrök lefoglaltak. A gárdonyi nyomozók mind a 27 éves sukorói nőt, mind a 33 éves káposlnásnyéki férfit, valamint a büntetett előéletű 33 éves érdi férfit sikkasztással gyanúsítják. A párnak még hatóság félrevezetése és hamis tanúzás miatt is felelnie kell.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság ezzel kapcsolatban feljelentést tett a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségnél.

 
< Előző   Következő >