Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Nem akarunk BKV-típusú szerződéseket Székesfehérváron!"
"Nem akarunk BKV-típusú szerződéseket Székesfehérváron!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 05.

ImageA köztulajdonban lévő cégeknek a köz bizalmát is szolgálniuk kell. Ezért van szükség arra, hogy nyilvánosságra hozzák Székesfehérváron az önkormányzati cégeknél „előfordó” BKV-s típusú szerződéseket - amennyiben vannak ilyenek. – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András és Vargha Tamás tanácsnok a Malom Házban tartott sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető a sajtó képviselőinek kifejtette: nagyon fontos, hogy az önkormányzati cégek a város tulajdonában maradjanak, s ahol nemcsak az önkormányzat a tulajdonos, ott minél nagyobb tulajdonrészt szerezzen Székesfehérvár, hiszen fontos közszolgáltatásokat végeznek ezen vállalatok.

 

Dr. Cser-Palkovics András elmondta továbbá, hogy a múlt heti közgyűlésen javasolták, hogy álljon fel egy munkacsoport, amelynek az lesz a munkája, hogy az önkormányzati cégek menedzsmentjének szerződései vizsgálja. A Fidesz ugyanis megengedhetetlenek tartja, hogy a szerződések magas végkielégítéseket, és/vagy teljesítményelvárás nélküli prémiumokat tartalmazzanak.

 

Image
.

Az említett munkacsoport feladata lesz az is, hogy egyértelműen meghatározza a bérezési feltételeket és a prémiumokat: Nem lehet szó például tizenkét havi, vagy annál nagyobb mértékű végkielégítésekről. A végkielégítések maximuma a három-hat hónapot nem haladhatja meg.

 

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András meglátása szerint meg kell szüntetni a „titoktartási pénzt”. 20-30 olyan határozott idejű munkaszerződésről tudunk ugyanis – városi cégeknél -, amelyek ez év végén lejárnakm, s 12 havi végkielégítést tartalmaznak hat havi titoktartási pénz mellett.

 

Image
.

A frakcióvezető kiemelte továbbá, hogy meg kell kezdeni a tárgyalásokat a fehérvári hulladékkezelést végző cégek (Depónia, Székom) önkormányzati tulajdonrészének növelésére.

 

Image
.

Elmékeztette arra, hogy a legutóbbi Közgyűlésen a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásba nem az 51 százalékos városi tulajdonú Depóniát, s nem is a 25 százalékos önkormányzati tulajdonú Székomot, hanem a Városgondnokságot delegálták tagként. Mint mondta: az önkormányzatnak tárgyalnia kell arról, hogy visszavásárolja a város a 75, illetve a 49 százalékát ezeknek a cégekben.

Image
Fotó:Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >