Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A bécsi első sornak nem volt ellenszere
A bécsi első sornak nem volt ellenszere Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. február 07.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 a két új tengerentúli játékossal erősítő Vienna Capitals otthonában lépett fel, és egy gólgazdag találkozón három gólos vereséget szenvedett. A bécsiek öt találatából négyet az első soruk jegyzett. - A Vienna Capitals vendégeként eddig még sosem tudott nyerni a Sapa Fehérvár AV19, és a mai estén is sajnos hamar hátrányba kerültünk. Rögtön az első emberelőnyüket ugyanis gólra váltották a hazaiak: Björnlie a kék vonalról bombázott Satosaari mögé (1-0).

 

A folytatásban is a sárga-feketék domináltak, így megérdemelten növelték előnyüket 4-4 elleni játékhelyzetnél. Gratton remekül vette észre a jól helyezkedő Lebeau-t, akinek már csak annyi feladata volt, hogy az üres kapuba passzoljon (2-0). A Sapa Fehérvár előtt is adódtak kecsegtető lehetőségek, de Horváth a kapuvasat találta telibe, máskor pedig Cassivi védett braavúrral.

A középső felvonásban is igen nagy koncentrációval játszottak a bécsiek, kezükben tartották a találkozót, és újabb gólokat szereztek. Egy kapu előtti kavarodás végén Lebeau a második találatát jegyezte (3-0), majd egy Vienna-fórban Gratton tette jelentőssé a hátrányunkat (4-0). Elsősorban a saját emberelőnyeinkben jutottunk kapura lövéshez, de összességében kissé fáradtan mozgott a csapat, így különösebben nagy veszélyt nem jelentettünk Cassivi kapujára. A harmadik harmad nem hozott kiemelkedő színvonalú jégkorongot.

A Capitals a biztos vezetése tudatában némileg visszább vett, mi pedig a becsületgólért küzdöttünk. Ez végül össze is jött, ám ekkor már Kraxner találatával 5-0 állt az eredményjelzőn. A mieink szépítő gólját Kóger szerezte (5-1). A hajrában egy emberelőnyünket sikerült kihasználnunk Tokaji bombájával (5-2), a pontszerzés ekkor már azonban nem volt elérhető közelségben.

A végső dudaszó előtt és után is többen elveszítették az önuralmukat mindkét csapatból, így ökölpárbajoknak lehetett szemtanúja a 4000 főnyi közönség, amelyek következményeként példátlan módon a csapatok közötti kézfogás is elmaradt. Remélhetőleg vasárnap este a Red Bull Salzburg ellen újra a jégkorong kerül előtérbe és fegyelmezett, hatékony játékkal rukkol elő a Sapa Fehérvár.

Vienna Capitals - Sapa Fehérvár AV19 5-2 (2-0, 2-0, 1-2)
Bécs, 4000 néző, vezette: Dremelj, Hribar, Rakovic.


Vienna: Cassivi - Bjornlie, Bouchard, Rotter, Gratton, Lebeau, Kranjc, Lakos, Kraxner, Sarault, D. Rodman, Caspasson, Riener, F. Lemieux, Selmser, Bootland, Nageler, Drachkowitz C. Draschkowitz L. Vezetőedző: Kevin Gaudet.


Sapa: Satosaari - Bornhammar, Andersson, Palkovics, Fekete, Mihály, Ackeström, Jobb, Vas J., Martz, Kovács, Tokaji, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi, Benk, Vaszjunyin, Kóger, Nagy. Vezetőedző: Jamro Tolvanen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >