Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Másfél millió munkahellyel lett kevesebb Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. február 08.

ImageOrbán Viktor szerint április 11-ig a jobboldalnak, a magyar középerőknek nem szabad mással foglalkozniuk, mint a választások megnyerésével. "A Fidesz nem lép szövetségre a Jobbikkal." - tette egyértelművé a párt elnöke a köztévé reggeli műsorában. Orbán Viktor a műsorban elmondta, a Fidesznek van programja, amelyben egyebek között az is szerepel, hogy létrehoznak egymillió új munkahelyet legrosszabb esetben tíz év alatt. Megjegyezte, hogy a rendszerváltáskor megszűnt másfélmillió munkahely, amelyből az elmúlt húsz év alatt visszaépült ötszázezer, de egymillió még mindig hiányzik.

 

Hozzátette, hogy fontosnak tartja a szakképzés, és a legmagasabb szintű képzés összehangolását a piac igényeivel. Mint mondta, több kis- és középvállalkozásra van szükség, tőkéjüknek növekedni kell. Ezek több munkahelyet teremtenek, és kapcsolódnak az országban működő nagy nyugati beruházásokhoz, de ugyanilyen nélkülözhetetlen a kelet felé történő nyitás.

A beszélgetés során a műsorvezető utalt Orbán Viktor országértékelő beszédének azon részére, amely szerint a kormány mellett a jegybank és a pénzügyi felügyelet is felelős az országban kialakult helyzetért, mert gazdasági válság idején nemcsak a költségvetés kormányzati, hanem a jegybank monetáris eszközei is rendelkezésre állnak a kríziskezelésre. Véleménye szerint, a jegybanknak gyorsabban kellett volna csökkenteni a kamatlábakat, hogy a munkanélküliség ne nőjön olyan gyorsan.

Orbán Viktor az m1 ma reggel című műsorában A hiány mértékével kapcsolatban, rámutatott, a költségvetés egy olyan papír, amely lassan annyit sem ér, mint amire ráírták. A mai hiány köszönőviszonyban sincs a realitásokkal. A következő kormánynak fegyelmezett, szigorú, takarékos költségvetési politikát kell folytatni, illetve első dolga kell legyen egy pontos átadás-átvétel készítése. A műsorvezető kérdésére válaszolva megerősítette, hogy lesz, jogszerű a törvényesség keretein belül megtörténő elszámoltatás. Úgy vélte, ez meg fogja tizedelni a szocialistákat, mert mint fogalmazott, "láthatóan az ő érdekkörükből kerülnek ki azok, akik visszaéltek a hatalommal az elmúlt néhány évben".

A Fidesz elnöke hangsúlyozta azt is, hogy április 11-ig a középerőknek nem szabad mással foglalkozni, mint a választások megnyerésével. Aláhúzta, a szavazatok megosztása a Fidesz és a radikális jobboldal között a legnagyobb veszély. Utóbbinak az lehet az eredménye, hogy nem lesz olyan különbségű fölény a jobboldalon, amely lehetővé teszi a mélyreható változásokat. Orbán Viktor hozzátette, semmilyen szélsőséges erővel nem fognak együttműködni, sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal.

A nyugdíjrendszerről szólva elmondta, a jelenlegi fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül harminc évig. A kettős állampolgárságra irányuló kérdésre a Fidesz elnöke úgy válaszolt, az kétharmados törvény, megszavazása rajtuk nem fog múlni. A NATO-radarral kapcsolatban megjegyezte, ott nem lehet a lokátor, ahol az emberek nem akarják.

"Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet" - mondta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a beszélgetés végén a közmédiumok összevonásának felvétésére a következő kérdéssel reagált: "volna ennek bármilyen értelme?". Mint mondta, nem látja gyors, hirtelen átrendezés szükségességét. A következő kormány számára azt javasolja, hogy üljön le a médiumok képviselőivel, és kezdődjön megbeszélés.

Kijelentette: szerinte a közmédiumok fenntartása egy egyértelmű kormányzati feladat, a pénzt oda kell adni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >